Kent Konseyleri Kahramanmaraş'ta Bir Araya Geldi

Kent Konseyleri Kahramanmaraş'ta Bir Araya Geldi

Türkiye Kent Konseyleri Buluşması'nın 4.'sü Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KAHRAMANMARAŞ - İlki 2010 yılında Bursa Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye Kent Konseyleri Buluşması'nın dördüncüsü, Kahramanmaraş'ta düzenlendi.
 

Kahramanmaraş Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen dördüncü Kent Konseyleri Buluşması'na Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve kent konseylerinin başkanları, genel sekreterleri ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.
 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Saim Yavuz, kent konseylerinin yerel yönetimleri yönlendirici öneriler ortaya koyması gerektiğini belirtti. İşleyen bir demokrasi için halkın karar alma sürecine katılması gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Kent konseylerinin temel görevi halkın yerel yönetimlerde alınacak kararlara katılımını sağlamaktır. Üniversite, sivil toplum kuruluşları (STK), özel sektör, belediye ve valiliğe bağlı kurumlarla müzakere ederek şehir için ortak karar alınmasında önemli rol oynuyor. Kentlerde, 'ben karışmam' anlayışının yerine, 'kendim için, kentim için' anlayışının yaygınlaşması gerekiyor." diye konuştu.
 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği süreci hakkında bilgi veren Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, "Türkiye'de yerel demokrasinin en güçlü mekanizmalarından biri olarak kurulan kent konseyleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımı önem taşımaktadır. Bursa Kent Konseyi olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla böyle bir süreçte sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve her türlü katkıyı koymaya hazırız" dedi.
 

Konuşmaların ardından Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Saim Yavuz, dönem başkanlığı görevini Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan'a devretti. (Zeki Aras - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.