Kentte yapılan hayvancılık halk sağlığını tehdit ediyor

Kentte yapılan hayvancılık halk sağlığını tehdit ediyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kent merkezinde yapılan hayvancılık, halk sağlığını tehdit ederken, vatandaşlar, sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçe merkezinde yapılan hayvancılık nedeniyle hava kirliliği ve görüntü kirliliği oluştuğunu, halk sağlığının tehdit edildiğini belirten vatandaşlar, soruna çözüm bekliyor.

İlçe merkezinde bulunan birçok Mahallede kendi evleri içerisinde hayvan besleyen vatandaşların sokağa akıttıkları kirli su, birçok vatandaşı hem rahatsız hem de mağdur ediyor. 

Konu ile ilgili mağduriyetini dile getiren Bağlar Mahallesi İsa Tektaş Caddesi'nde esnaflık yapan Haci Rıdvan Akdeniz, komşularının hayvan beslediğini ve kirli suyu caddeye akıttıklarından dolayı rahatsız sağlık sorunu yaşadıklarını, yetkililerin bu sorunlara çare bulmasını istedi.

Akdeniz, "Bağlar Mahallesi İsa tektaş Caddesi'nde esnaflık yapıyorum. Komşularımız hayvan beslediğinden dolayı yağmur yağdığında biz burada mağdur oluyoruz. Gerekli yerlerde ızgarada olmadığından dolayı sular yola akıyor. Zaten görüntülerde de mevcuttur. Bizim temennimiz ve beklentimiz sokak başlarına atık suların akacağı ızgaraların yapılmasıdır. Yani pislik, bir şekilde dükkânın içine kadar geliyor. Hatta Camide bize yakındır ve pis su caminin önünden geçiyor. Millet hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Doğru veya yanlış… Biz ona karşı değiliz. Belediyenin yapacağı tek iş bence hayvan beslenen yerlerde sokak başlarına ızgara yapmasıdır. Hem kokusundan rahatsız oluyoruz hem de çevre kirliliğini meydana getiriyor." dedi.

"Tedbirlerin alınmasını istiyoruz"       

İsa Tektaş Caddesi'nde bulunan esnaflardan Murat Altun, En ufak bir yağmur yağdığında kirli suyun caddeye aktığını ve rahatsız olduklarını belirtti.

Altun, "Bağlar Mahallesi'nde İsa tektaş Caddesi'ndeki yoldan şikâyetçiyiz. En ufak bir yağmur yağdığında dahi işimizi rahat yapamıyoruz. Sokakların yapılmaması, atık su rögarlarının yeterli olmamasından dolayı her taraf berbat bir şekilde. Öncelikle hayvancılık bir geçim kaynağıdır. hayvancılık yapılmasına karşı değiliz. Fakat tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Herkes hayvanını içerde beslerse pislikleri dışarı saçmasa hiçbir şikâyetimiz olmaz. Sıkıntımız yok ama hayvanları dışarıda besliyorlar. Akşama kadar hayvanların pislikleri dışarıda kalıyor. Bundan dolayı rahatsız oluyoruz. Arabalar geçerken de üzerimize pis su sıçrıyor ve yeterince rögarların olmaması başlıca sebeplerden bir tanesidir. İsa tektaş Caddesi Bağlar Mahallesi'nin Çarşısı denilecek bir yerdir." ifadelerini kullandı.

"Birçok mahalle ve sokakta aynı sorunlar mevcut"

İlçenin birçok Mahallesi'nde aynı sorunların olduğunu dile getiren Esnaf Feriddun Aycan da, şöyle konuştu:

"Hayvan besleyenlere 'Beslemeyin.' diyemeyiz ama esnaflar olarak rahatsız oluyoruz. Bu hava kirliliğine, yol kirliliğine neden oluyor. Ayrıca yolda oluşan çukurlar da ayrı bir sorun. Belediyenin bu konuya bir çare bulması lazım. İlçede birçok mahalle ve sokakta aynı sorunlar mevcuttur. Bu sorun sadece hayvan besiciliği ile ilgili değildir. Gerek çukurların oluşması, yağmurun birikmesi bu sorunlar hepsi birbirine bağlı olan nedenler. Bu halkın bu durumda olmaması gerekiyor. Bence halkımız en iyisini hak ediyor. Bağlar Mahallesi'nin en işlek Caddesi burasıdır gereğinin yapılmasını istiyoruz." (Ramazan-Şefkatlı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.