Kilis'te roketlerin imhası sırasında patlama:1 polis hayatını kaybetti

Kilis'te roketlerin imhası sırasında patlama:1 polis hayatını kaybetti

Kilis'e Suriye tarafından atılan ve bir çiftlik evi yakınlarına düşen roket mermisinin imhası esnasında meydana gelen patlamada bir polis hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı.

Suriye tarafındaki IŞİD kontrolündeki bölgelerden Kilis'e atılan 3 katyuşa roketatar mermisinden birinin düştüğü çiftlikte  imhası esnasında meydana gelen patlamada yaralanan polis Murat Mimiroğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Ekrem Çetin Mahallesi'nde saat 15.40 sıralarında, Suriye'den IŞİD tarafından atılan ve bir çiftlik evinin yanındaki boş araziye isabet eden roketin patlamayan parçaları, bomba imha uzmanları tarafından imha edilmek istendi. 

İmha çalışması esnasında meydana gelen patlamada 2 asker ve bir polis yaralandı.

Yaralılar, Kilis Devlet Hastanesine kaldırılırken, yaralı polis Murat Mimiroğlu (38) yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaralı askerlerin acil serviste tedavileri sürerken, Kilis Valiliği de roketlerin imhası sırasında meydana gelen patlamayla ilgili bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Suriye'den DAEŞ bölgesinden atıldığı tespit edilen 3 adet roket, 15.35 sıralarında il merkezi ve sınır hattında muhtelif yerlere isabet etmiştir. Olay sonucunda patlamayan mühimmatların imhası sırasında 1 polisimiz şehit olmuş, 2 jandarmamız yaralanmış olup, yaralılar Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.” denildi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.