Kimse kılık-kıyafet üzerinden ülkeyi germeye çalışmasın

Kimse kılık-kıyafet üzerinden ülkeyi germeye çalışmasın

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Danıştay savcısının başörtüsüyle ilgili sözlerine tepki göstererek "Kimse kılık-kıyafet üzerinden ülkeyi germeye çalışmasın." dedi.

TSK bünyesinde görev yapan kadın personelden isteyenlerin "başını örterek görev yapma hakkından" yararlanmasını sağlayan yönetmelik değişikliğinin iptali istemiyle açılan davada Danıştay savcısı, yazdığı mütalaa ile ilgili "TSK'da başını örtmek laiklik ilkesine aykırı" yönünde görüş bildirdi.

Gök, her fırsatta başörtüsü düşmanlığını açığa vuran zihniyetin yeniden hortlamasına bu milletin artık izin vermeyeceğinin altını çizerek 21’inci yüzyılda halen bu tür tartışmaların gündeme getirilmesinin acı verici olduğunu ifade etti.

"Vesayetin tetikçi cübbesi milletin egemenlik cüssesi karşısında kaybetmeye mahkûmdur" diyen Gök, "Milletin kadimden tevarüs eden değerlerle temasını artırmasından, siyasetin, devletin millet iradesi doğrultusunda hak ve özgürlük temelli bakışla sonuç üretme hassasiyetiyle davranmasından rahatsız olan zevat, millete ve değerlerine, sivilleşmeye, özgürleşmeye ve ‘demokratikleşmeye’ dair kinini ve vesayet hedefini farklı kulvardan ve sonunda da duvara toslamaları kaçınılmaz yollardan ifşa ve icra etmeye devam ediyor." dedi.

Danıştay’ın öğrenci andına ilişkin kararını da hatırlatan Gök, "Geçen ay hem Türkiye’nin gündemini sarsan hem de dümenini eskiye doğru kırmaya ayarlı ‘Öğrenci Andı’ kararına mevzi yapılan Danıştay üzerinden yeni bir hamleye girişilmiştir." ifadelerini kullandı.

Gök, açılan davanın ve yazılan mütalaanın millet iradesine vesayeti ve inanç ve değerlerine de esareti hedefleyenlerin pusuda olduğunu ve boş durmadığını belgelediğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Kamuda görev yapan kadın personelden isteyenlerin başı örtülü olarak görev yapmasına engel olan vesayet dönemi artığı kılık-kıyafet yasaklarını yeniden hayata döndürmek için süfli teneffüs yapmaya kalkışmışlar. Senaryo gayet net; dava açılacak, mütalaa yazılacak ve başarılabilirlerse karar çıkarılacak, başarılamazsa, dikkate alınmayan mütalaa üzerinden gündem oluşturulacak. Görünen ve anlaşılması gereken odur ki Danıştay bünyesinde toplumu germeye ve vesayetle de malul ‘eski Türkiye’yi geri getirmeye, hak ve özgürlük temelli hukuk anlayışının hâkim olması noktasında ipe un sermeye meyilli bir yapı cirit atıyor."

Milletin inanç ve değerlerini yok sayan bu mütalaya karşı olacaklarını vurgulayan Gök, "Milletin değerlerini, egemenliğini, iradesini kabullenmekte isteksiz davrananları, özgür iradesiyle ve inancı gereğiyle başı örten ve bu şekilde kamu hizmeti sunma sorumluluğunu yerine getiren kadın kamu görevlileri gerçeğini tahammülde zorlananları, vesayeti yeniden hortlatma hayali kuranları bir kez daha uyarıyoruz. Artık millete rağmen ele geçireceğiniz mevziniz de milleti yok sayarak varacağınız menziliniz de kalmadı ve hiçbir zaman olmayacak. Ya milletle birlikte yolculuğuna ortak alacaksınız ya da millet iradesinin ve egemenliğinin sarsılmaz gücü, yenilmez cüssesi karşısında ortalıktan kaybolup yok olacaksınız." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler