Kırıkkale'de koronavirus'e karşı elektronik kelepçe dönemi başlatıldı

Kırıkkale'de koronavirus'e karşı elektronik kelepçe dönemi başlatıldı

Evde, koronavirus (Covid-19) tedavisi gören hastaların izolasyon sürecini takip etmek için Kırıkkale'de elektronik bileklik uygulaması başlatıldı.

Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kuruluna başkanlık eden Vali Yunus Sezer, koronavirus salgını nedeniyle alınan yeni kararları açıkladı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararda, evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslısı bazı kişilerin, acil işlerini gerekçe göstererek, karantina yükümlülüklerini ihlal ettiklerinin ve sosyal hayata katılıp, halk sağlığını ciddi anlamda riske attıklarının tespit edildiği belirtildi.

Kuralı ihlal edenlere 3 bin 150 TL para cezasının uygulanacağı, Covid-19 tanılı ya da temaslısı olan kişilerin elektronik imkanlar da dahil olmak üzere her türlü tedbirle evde izolasyonunun sağlanmasına karar verildiği belirtilerek, şöyle denildi: 

Tedavi ve takip süreci evlerinde devam eden Covid-19 pozitif hastalarımız ve temaslılarına, İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri ya da valiliğimiz denetim ekipleri tarafından elektronik bileklik takılmasına, Covid-19 pozitif vatandaşlarımızın ve temaslılarının izolasyon süreci bitene kadar bu hasta bilekliklerini çıkarmamalarına, yapılan denetimlerde bilekliğini çıkarmış olan vatandaşlarımıza izolasyon kurallarını ihlal ettikleri için İl Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL para cezasının Mülki Amir onayıyla uygulanmasına karar verilmiştir.

Ayrıca bilekliği yanlışlıkla kopan ya da yırtılanların, durumu filyasyon ya da denetim ekiplerine bildirmesi gerektiği, takılan elektronik bilekliğin çalışmaz hale getirilmesi durumunda ise TCK'nın 152'nci maddesi gereğince 'kamu malına zarar'dan işlem yapılacağı kaydedildi. (İLKHA)


Kırıkkale'de Coronavirus'e karşı elektronik kelepçe dönemi başlatıldı

Kırıkkale'de Coronavirus'e karşı elektronik kelepçe dönemi başlatıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.