Kış lastiği takmayan sürücülere para cezası verildi

Kış lastiği takmayan sürücülere para cezası verildi

Kış aylarında trafikte yer alacak şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık 2020 tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek.

Bu kapsamda Gaziantep’te yapılan kış lastiği denetiminde, kış lastiği takmayan ve ya lastik derinlikleri 1.6 milimetrenin altında kalan araç sürücülerine para cezası verildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler kentte kış lastiği denetimi yaptı. Tek tek durdurulan araçların lastikleri ekipler tarafından kontrol edildi. Lastik derinlik ölçme kumpası ile yapılan ölçümlerde lastik derinliği 1.6 milimetrenin altında kalan araç sürücülerine para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19-22 Ocak tarihleri arasında günlük 8 ekip ve 18 personelin katılımıyla kış lastiği kullanımına yönelik trafik denetimleri yapıldığı belirtildi.

Denetimlerde, 2 bin 840 aracın denetlendiği, kış lastiği kullanmayan ve Karayolları Trafik Kanunun çeşitli maddelerini ihlal eden 175 araca işlem yapıldığı, 84 aracın da trafikten men edildiği bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.