Kitap okuyan çocuklar hayatta daha başarılı oluyorlar

Kitap okuyan çocuklar hayatta daha başarılı oluyorlar

Bingöl il Valisi Yavuz Selim Köşger, “Okuyorum, Bingöl’de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum” projesi kapsamında, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarısında en fazla kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini makamında ağırladı.

Bingöl il Valisi Yavuz Selim Köşger, “Okuyorum, Bingöl’de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum” projesi kapsamında, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarısında en fazla kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini makamında kabul etti.

Öğrenciler ile tek tek tanışan Vali Köşger, çocuklarla uzun süre sohbet etti. Kitap okumanın başarıyı da beraberinde getireceğini  dile getiren Vali Köşger, “Hayat çok farklı alanlardan müteşekkil bir olgu. Kitap okumak da insana hayatta açılım sağlıyor. Yani analitik düşünmenizi, analitik yapmanızı, bir konuyu ele alıp değerlendirerek sonuç çıkarmanızı, hayata farklı yönleri ile bakmanızı sağlıyor.” dedi.

“Kitap okuyan çocuklar hayatta daha başarılı oluyorlar”

“Bir yandan kelime haznenizi geliştiren kitap, aynı zamanda bilgi ve kültür hazinenizi de genişletiyor. Bir insanın bir ömür biriktirdiği tecrübeyi, bir kitap sayesinde 2 saatte tecrübe edebilme lüksüne sahip oluyorsunuz.” diyen Vali Köşger, şunları söyledi:

“Biz buraya kitap okuyan çocuklarımızı, gençlerimizi, arkadaşlarımızı çağırıyoruz. Şundan eminiz ki kitap okuyan çocuklarımız hayatta daha başarılı oluyorlar. Kitap okumak, başarıyı da beraberinde getiriyor. Elbetteki bir insanı bir göreve getireceğiniz zaman  ölçmek gerekiyor. Ancak hayat sadece puanlardan ibaret değil. Sizler bizim geleceğimizsiniz, yarının öğretmenleri, doktorları, valileri sizlersiniz. Sizlerin bizi geçmesi lazım. Bunu da can-ı gönülden istiyoruz. Bu da analitik düşünen, sentez yapabilen, ufku geniş gençler sayesinde olacak. Bunu da kitaplarla sağlayabiliriz.”

Hayatta insanı kitap okumaktan alıkoyabilecek birçok alan olduğunu belirten Vali Köşger, “İnternet, cep telefonları, dijital oyuncaklar, televizyon dizileri ve programlar  var. Sizler bunlara takılmadan kitap okumayı sevmişsiniz. Biz de sizleri seviyoruz.” diye konuştu.

Öğrencilere başarılar dileyen Vali Köşger, daha sonra çocuklara seçtikleri kitapları hediye etti.

Öğrencilerin Vali Köşger’i ziyaretlerine, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Ahmet Burtaşkıray da katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.