Kızıltepe Belediyesinden çifte açılış

Kızıltepe Belediyesinden çifte açılış

Kızıltepe Belediyesi tarafından yapılan Dikmen Hanımeli Kadın Merkezi ile Nikâh Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Mardin’de Kızıltepe Belediyesi tarafından Dikmen (Hêşeri) Mahallesinde yapılan Hanımeli Kadın Merkezi ile Belediye bahçesinde yapılan nikâh salonu yapılan duanın ardından kurdeleleri kesilerek açıldı.

Açılışı yapılan Nikâh Salonu’nda ilçe kaymakamı, ilçe müftüsü, ilçe emniyet müdürü ile AK Parti ilçe başkanlığının şahitliğini yaptığı Gülbahar Ayaz ile Nevzat Özer çiftin nikâhı kıyıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, yaklaşık 21 aydır Belediye Başkan vekilliği görevini yürüttüğünü belirterek,  şunları söyledi:

“Bu 21 ay boyunca yaptığımız çalışmaların semerelerini çok şükür uzun süredir alıyoruz. Bugün ilk olarak Dikmen mahallemizde kadın merkezimizin açılışını yaparak başladık. Dikmen mahallemizde kadın merkezimizin açılışını yaptıktan sonra belediye hizmet alanı içerisinde bulunan nikâh salonumuzun açılışı yaptık. Göreve başladığımızdan beri kadın ve gençlik merkezlerine çok önem veriyoruz. Göreve başladığımızda kayyum belediyeler tarafından kadın merkezlerinin kapatıldığı kara propagandası yapılmış olsa da biz geldikten sonra Hanım Eli Kadın Merkezi olmak üzere Mezopotamya Mahallesi’nde açtığımız kadın merkezimiz, Turgut Özal Mahallesi’nde sağlıklı yaşam alanımız ve bugün Dikmen de açtığımız kadın merkezimizle birlikte kadın merkezlerimizin sayısını şükürler olsun ki 4’e çıkardık. Kadın merkezlerimizin tamamı sadece kadınlarımıza yönelik çocuklarımız için içerisinde kreş ve aynı zamanda gençlerimiz içinde bir gençlik merkezi ders çalışabilecekleri kütüphanelerin hepsini tesis ettik.”

Göreve başladıklarında Kızıltepe’nin en büyük eksiklerinden birisinin de nikâh salonu olduğunu söyleyen Odabaş, “Günde 15-20, yılda 2 bine yakın nikahın kıyıldığı bir ilçede ne yazık ki nikah salonu yoktu. Evlenecek çiftçilerimizin mutluluğa atacakları ilk günlerinde nezih bir ortamda nikâhlarının kıyılması en büyük arzumuzdu bugünde ilk çiftimizin nikâhını salonumuzda kıydık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“Camii ve taziye evi inşaatlarına başlayacağız”

Belediye olarak yaptıkları çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğine değinen Odabaş, son olarak şunları söyledi:

“Kırsal mahallelerimizde yaptığımız 10 taziye evlerimizin inşaatları hızlı bir şekilde devam ediyor. 30 tane oyun parkımız oyun grubumuz tamamlandı. Aşiti Mahallesi’nde bu sene 15 bin metrekare alanda 2’inci kat asfaltımızı tamamladık. Yine 8 bin metre kare alanda Aşiti mahallemizin karşısında Havalimanı güzergâhında birinci kat asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Kızıltepe Belediyesi çalışmalara hiç ara vermeden devam ediyor. Gençlik merkezlerine devam eden gençlerimizi Kocaeli’ne gönderdik orada bir hafta kampta kalacaklar. Devletin vatandaşın hizmeti için gönderdiği parayı son kuruşuna kadar vatandaşlarımız için harcıyoruz. Bundan emin olsunlar. Bölgede tek olduğuna inandığım Mezopotamya Mahallesi’nde yaptığımız semt pazarımız bu Pazar itibariyle hem esnaflarımızın hem de vatandaşlarımızın hizmetine girdi. Çok modern bir ortamda tüm kolaylık tesisleriyle yeşil alanıyla, parkıyla şükürler olsun ki hizmete girdi. İnşallah 10-15 gün içerisinde Mezopotamya ve Aşiti mahallelerinde hem camii hem taziye evinin inşaatına başlayacağız.”

Açılışlara; İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, İlçe Emniyet Müdürü Emin Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Ahmet Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Yücedağ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Gümüş ve belediye birim müdürleri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.