Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkı açıldı

Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkı açıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılan Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkı, düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı.

Mardin’de Kızıltepe Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmit Belediyesi tarafından Aşiti Mahallesi'nde 16 dönüm arazi üzerinde yapılan Kızıltepe-İzmit Dostluk Parkı’nın resmi açılışı yapıldı.

Parkın açılış kurdelesini Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş birlikte kesti.

Açılışın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yaman, “Hem Kocaeli Büyükşehir hem de İzmit Belediye başkanımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimler için bizi görevlendirmesinden sonra hep yanımızda hissettik. Bir buçuk yıla yakın desteklerinden sonra bugün de yapmış oldukları yatırımların açılışına geldiler. İzmit Belediye başkanımıza, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımıza ve milletvekillerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızıltepe’ye büyük bir mutluluk ve heyecanla geldiklerini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise her geldiklerinde Mardin’i ve Kızıltepe’yi daha güzel görmeye başladıklarını söyledi.

Doğan, “İzmitlilerden Kızıltepelilere selam getirdim. İzmit demek Kızıltepe demek, Kızıltepe demek İzmit demektir. Mardin demek Kocaeli demek, Kocaeli demek Mardin demektir. Biz hep birlikte mutlu olabiliriz. Buradaki çocuklarımız böyle güzel parklarda, mesire alanlarında, gençlik merkezlerinde, okullarda, camilerde, mutlu olursa bizde mutlu oluyoruz. Başta Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle başlatılan bu çalışmaların bizlerde kayyum danışmanlığı olarak destek veriyoruz. Çok heyecan dolu bir birliktelik yaşıyoruz. Batıda ne varsa burada da var. İzmit’te ne varsa Kızıltepe’de de var.” diye konuştu.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş da “Kızıltepe Belediyesine Başkan Vekili olarak atandıktan sonra Sayın İzmit Belediye Başkanımız bize hem maddi hem manevi anlamda çok büyük desteklerde bulundu. Bugün bunların semerelerini hep birlikte görüyoruz. Hem Kızıltepe halkı adına, hem belediye çalışanlarına kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Park’ta 320 metre yürüyüş yolu, 320 metre bisiklet yolu, toplam 280 metrekare 2 adet oyun alanı, 100 metrekare kondisyon alanı, 630 metrekare piknik alanı ve pergolalı açık dinlenme alanları bulunuyor. Aynı zamanda yeşil alanlara süs eriği, oya ve akasya ağacı dikildi.

Protokol üyeleri, parkın açılışın ardından ilçede yapılan gençlik merkezi, kadın merkezi ve yapımı devam eden kapalı semt pazarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundular.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.