Kızıltepe’de ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı

Kızıltepe’de ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Devlet Hastanesinde ilk defa kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Kızıltepe Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan kapalı böbrek taşı ameliyatı ile sol böbreğinde 2 santimlik taş bulunan kadın hasta sağlığına kavuştu.

İlk kez kapalı ameliyatın hastanelerinde yapılmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Dr. Emre Kandemir, kapalı yöntem ameliyatıyla hastanın daha çabuk toparlandığını söyledi.

Eskiden tıbbi cihaz eksikliğinden dolayı hastaların başka hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını belirten Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Ömer Acar, artık kapalı böbrek taşı ameliyatının kendi hastanelerinde yapıldığını belirtti.

Acar, “Eskiden böbrek taşı olan hastalarımızı tıbbi cihaz eksikliği yüzünden başka hastanelere göndermek zorunda kalıyorduk. Şimdi ise böbrek taşı olan hastalarımızı ameliyat edebiliyoruz. İlk ameliyatımızı gerçekleştirdik. Emre Bey’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hastanın sol böbreğindeki taşı kapalı ameliyat yöntemiyle aldığını söyleyen Üroloji Uzmanı Dr. Emre Kandemir, böbrek taşı hastalığının Mardin bölgesinde sık rastlanan bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

Kandemir, “Mardin bölgesinde böbrek taşı hastalığı çok sık yaşanıyor. Buna bağlı olarak ileri modern teknik ameliyatlara ihtiyaç duymaktayız. Hastamızın sol böbreğinde 2 santimlik bir taş vardı. Böbrek taşlarına müdahale etmek gerekirdi. Hastanemizde uyguladığımız bu teknikle ilk defa böbrek taşını almış olduk. Bu hem hastamız için iyileşme süresinin daha kısa olması hem taburcu süresinin de daha kısa olması sebebiyle bir avantaj, hem de cerrah açısından avantaj sağlıyor. Hastanemizde bu ameliyatı yapmamız bizim açımızdan sevindirici, inşallah hastamız bir an önce sağlığına kavuşur.” diye konuştu.

Hasta Şükran Bozdağ (25)  ise “Allah’a şükür bugün kendimi çok iyi hissediyorum çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum