​Kızıltepe'de newroz etkinliği düzenlendi

​Kızıltepe'de newroz etkinliği düzenlendi

​Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen newroz etkinliği düzenlendi.

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi tarafından otogar miting alanında newroz etkinliği düzenlendi.

Newroz etkinliğine vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi. Mardin’de bir ilk olan Kızıltepe Mehter takımının gösterisi katımcılardan takdir topladı.

Newroz kutlamalarına katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Mehmet Yüzer ile protokol üyeleri alanda ateş yakarak, örs üzerinde demir dövdüler.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Yüzer, vatandaşların newroz bayramını kutlayarak, gençler için projeler geliştirdiklerini söyledi. Bando takımını ve mehter takımını Kızıltepeli gençlerden kurduklarını belirten Yüzer, katılımcılara huzur ve mutluluklar diledi.

Newroz etkinliğinde Kızıltepe Spor Lisesi bando takımı alanda bir gösteri yürüyüşü gerçekleştirdi. Kızıltepe Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ve Mardin’de bir ilk olan Mehter takımı gösterisi ise katılımcılardan büyük ilgi gördü. 35 kişilik mehteran takımın kostüm ve aletleri katılımcıların dikkatini çekti. Mehter takımı gösterisinin ardından halk oyunları sergilenerek, katılımcılara tatlı ikramı yapıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler