Kızıltepe'de okul kantinleri denetlendi

Kızıltepe'de okul kantinleri denetlendi

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçede bulunan okul kantinlerini denetlemeye başladı.

Kızıltepe Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelince kurulan komisyon ile beraber 3 günde 25 okul kantininde denetim yaptı.

Konuyla ilgili Kızıltepe Belediyesinden yapılan açıklamada, “2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte zabıta ekiplerimiz, İlçe Tarım ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelince kurulan komisyon ile beraber 3 günde 25 okul kantinlerinde denetim yapıldı." denildi.

Açıklamada, ilçedeki bütün okul kantinlerinin denetimden geçirileceği ifade edildi.

Denetimlerde, öğretmen ve öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların, insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığına, özellikle sağlığa uygunluk kurallarına uyulup uyulmadığına, gıdaların hazırlandığı çalışma tezgâhlarının temizliği ile tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve orijinal ambalajlarının bozulmamış olmasına dikkat edildiği belirtildi.

Gazlı içecek, kızartma ve cips gibi ürünlerin satışını yapan kantin işletmecilerinin uyarıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Mevzuata göre denetimler yapılıp kurallarına uymayan kantin sahiplerine eksiklikleri ile ilgili tutanak düzenlenip, gerekli uyarılar yapıldı. Görülen eksiklikler verilen süre içerisinde giderilmediği takdirde haklarında gerekli yasal işlem yapılacak.”

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.