Kızıltepe’de ramazanda iftar çadırı yerine gıda kolileri dağıtılacak

Kızıltepe’de ramazanda iftar çadırı yerine gıda kolileri dağıtılacak

Kızıltepe’de ramazan hazırlığı için yapılan toplantıda, iftar çadırı kurma yerine, gıda kolisi dağıtılması kararlaştırıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ramazan ayında muhtaç ailelere yapılacak yardımlarla ilgili Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer'in katılımıyla toplantı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer’in yanı sıra İlçe Müftüsü Masum Taşçı ile STK temsilcileri katıldı. Toplantıda yardımların daha çok ailelere ulaşması adına iftar çadırı yerine kuru gıdadan oluşan yardım kolilerinin dağıtılması kararlaştırıldı.        

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Mehmet Yüzer, ramazan ayında yapılacak yardımların gönüllük esasına dayandığını belirterek, herkesi buna az veya çok destek verme çağrısında bulundu.

Yüzer, "Birçok sivil toplum kuruluşumuz birçok varlıklı iş adamlarımız fakirlere yardımları veriyor. Ramazan ayında da veriyor. Devlet olarak da ramazan ayında gereken yardımları yapıyoruz. Devlet, her ay periyodik olarak yardım yapıyor. Bu sene en az 15 bin aileye yardım yapmamız lazım. Kızıltepe, zengini ve fakiri bol olan bir ilçe. Bizler istiyoruz ki sizin yapacağınız yardımlar kaymakamlıkla organizeli olarak yapılsın. Biz hiç yardım almamış aile kalmasın istiyoruz." ifadelerini kullandı.    

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı da yaklaşan ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu hatırlattı.

Taşçı, "Bu hususta devletimizin muhtaç insanlara yardım noktasında özellikle ramazan ayında sosyal yardımlaşma kanalıyla yaptığı hizmetler hepimizin malumudur. Ramazan ayında yapılacak yardımlarla ilgili biz bir istişare yapalım istedik. Bu vesileyle toplandık." dedi.

Ramazan ayında yapılacak yardımların kaymakamlık bünyesinde koordineli bir şekilde yapılacağını anlatan Mardin Toplumsal Dayanışma ve Yardımlaşma (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter ise "Bu yardımların düzenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ilk önce ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Kaymakamımız da bu toplantıyı yaptı. Hepimiz buna olumlu baktık. Ramazan ayında ve diğer zamanlarda da insanımız duyarlı olmalı. Bu ayda fakir ve zenginler arasında muhabbet oluyor. Bu organizasyonu destekliyoruz." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.