Kızıltepeli öğrenciler İzmit’te ağırlandı

Kızıltepeli öğrenciler İzmit’te ağırlandı

Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencilerinden 100 öğrenci, Kızıltepe belediyesi ile kardeş belediye olan İzmit Belediyesi tarafından Kandıra Sarısu kampında ağırlandı.

Kızıltepe Belediyesi ile Kardeş Belediye olan, İzmit Belediyesinin daveti üzerine Kızıltepe Gençlik Merkezi öğrencilerinden 50 kız ve 50 erkek olmak üzere 100 öğrenci, İzmit Kandıra Sarısu Gençlik Kampı’nda ağırlandı.

İzmit’in tarihi ve doğal güzellikleriyle buluşan öğrenciler, Seka park, Gölkaypark, Kartepe, İzmit Milli Parkı (Hayvanat bahçesi), Necati Gençoğlu Kültür Merkezi, Deprem Müzesi, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Genç Girişimciler Merkezi, Tarih koridoru ve saat kulesi gezildi. Öğrenciler ayrıca kampta kano, bisiklet, tekne turu, futbol, voleybol, masa tenisi, yüzme, kamp ateşi ve doğa yürüyüşüyle kampın tadını çıkardı.

Kampın son gününü de İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, akşam yemeğinde Kızıltepeli öğrencilerle bir araya geldi.

Yemekten sonra bir konuşma yapan Örgev, öğrencilere seslenerek şunları söyledi:

“Siz gençler bizler için çok önemlisiniz geleceği şekillendirecek, yeni Türkiye’yi daha da güzelleştirecek olanlar sizlersiniz. Kendinizin farkında olun, kendinizi daha da geliştirmek, daha verimli olabilmek ve memleketimize, bayrağımıza devletimize daha faydalı olabilmek için kendinizi daha çok geliştirmeniz lazım. Bunun için okuyup eğitiminize daha çok çaba sarf etmemiz lazım.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.