KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gaziantep’te

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gaziantep’te

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Gaziantep’e geldi.

Sabah saatlerinde kente gelen Cumhurbaşkanı Tatar, ilk olarak Gaziantep Valiliği’ni ardından da Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Gaziantep Valiliği’ni ziyarette Vali Davut Gül tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, valilik şeref defterini imzaladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep ziyaretleri kapsamında ilk olarak valiliği ziyaret etti. Tören mangası ile karşılanan Tatar, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Davut Gül ile bir araya geldi. Ziyaret sonrası Büyükşehir Belediyesini de ziyaret eden Tatar, belediyedeki şeref defterini de imzaladıktan sonra Fatma Şahin ile kentteki durum hakkında görüştü.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Gaziantep’e gelmekten gurur duyduğunu ifade etti.

KKTC ve Gaziantep arasında değerli bağlar olduğunu söyleyen Tatar, KKTC'de 1974'ten sonra Gaziantep’ten giderek KKTC’ye yerleşmiş, evlenmiş, iş yeri kurmuş kişilerin ülkenin ekonomik mücadelesine katkı verdiklerini belirti.

Türkiye ile aradaki münasebetin daha çok gelişmesi gerektiğini belirten Ersin Tatar, “Türkiye'nin en fazla gelişmekte olan şehirlerinden Gaziantep, ticaret, sanayi ve eğitimiyle gurur vesilesi. Dolayısıyla buradaki gelişmişliğin fevkalade değeri var. KKTC'nin ekonomik mücadelesinde altyapısının oluşmasında, sanayi bölgelerinin oluşmasında ve ticaretin gelişmesinde buralarla oluşturulacak bağlar var. Bağların geliştirilmesi, münasebetlerin arttırılmasının KKTC ekonomisine ve refahına büyük katkılar yapmaktadır, yapacaktır. Dolayısıyla aramızdaki bağların, münasebetlerin daha da gelişmesi gerekir. Bu iletişim çağında uçak seferleri, farklı iletişim kanallarıyla iş birliklerinin arttırılması, karşılıklı yatırımların oluşturulabilmesi kültürel, ekonomik ticaretin geliştirilmesi en büyük temennimizdir. Dolayısıyla kardeşlik, dayanışma duygusunun aynı milletin soydaşları olarak bizlerin birlikte hareket etmesi güç kazandıracaktır.” dedi.

KKTC’nin Doğu Akdeniz'deki varlığını en iyi şekilde sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden Tatar, “KKTC halkının refahı, mutluluğu ve ekonomisinin güçlenmesi için Gaziantep gibi bir yerdeki ziyaretim, yapacağım temaslar önemli. Gaziantep başarı öyküsü olan bir yer. Son yıllarda sanayi, ticaret başarılarıyla her türlü gelişmişliğiyle Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri. Bana verilen bilgilere göre yılda 10 milyar dolara yakın ihracat potansiyeliyle muazzam bir başarıya imza atılmaktadır. Aramızdaki münasebetler, iş birliğinin gelişmesiyle her türlü yakınlaşmayla KKTC'ye olumlu yansıması, ekonomisinin güçlenmesi için turizm, eğitim ve diğer yatırımlarla buradaki başarıların KKTC'ye yansıması en büyük temennim ve dileğimdir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, valilik ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, belediye şeref defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, burada kente ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.