KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Gaziantep’te Kıbrıs gazileri ile buluştu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Gaziantep’te Kıbrıs gazileri ile buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep’te Kıbrıs gazileri ile bir araya geldiği programda, 1974’ten önce Kıbrıs'ta çok büyük sıkıntı ve zulüm yaşadıklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Tatar, kentteki temasları kapsamında Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi.

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi’nde (MSM) düzenlenen kahvaltılı programda Kıbrıs gazilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs gazilerinin her zaman kendilerinin gönlünde taht kurduğunu vurguladı.

Dünden itibaren Gaziantep’te olduğunu anımsatan Tatar, “Gerçekten çok yakın ilgi ve alaka gördüm. Bu ilgiden dolayı sayın valimize ve özellikle sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Büyük bir misafirperverlik, yakınlık ve gönül böyle olur. Yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

“Kıbrıs'ta çok acılar çektik”

KKTC'nin, Türkiye ile bir bütün haline geldiğini ifade eden Tatar, “Biz aynı milletin evlatlarıyız. Aynı soydan gelen insanlar olarak verdiğimiz bütün mücadele onurumuzla ve haysiyetimizle var olma mücadelesidir. Kıbrıs'ta çok acılar çektik, çok soykırımlardan geçtik, çok eziyetler gördük, kaç defa göçmen olduk. Çocukluk yıllarımdan hatırlıyorum; korku içerisinde büyüdük. ‘Rum teröristler acaba hangi gece bizi katledecekler?’ duygularıyla büyüdüm. Annem ve babamda, ‘acaba sıra bize de mi gelecek?’ derlerdi. ‘Bize hangi gece gelecekler?’ korkusuyla varlığımızı sürdürebildik. Ama Türkiye’miz her zaman yanımızda ve arkamızda oldu.” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs’taki mücadelemiz ve direnişimiz, bir destan ve kahramanlık öyküsüdür”

KKTC'yi güçlendirmek için de Türkiye'nin her anlamda desteğini aldıklarını belirten Tatar, “Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Karaman’dan, Konya’dan ve Akşehir’den 1571’den sonra Kıbrıs'a gelip yerleşmiş aileler daha sonra nüfusun artışıyla Kıbrıs’taki varlığımızı sürdürebildik. İngiliz sömürge yönetiminde de yine mücadelemizi sürdürdük ama bu Yunanlılara karşı onların Ege adalarından sonra Kıbrıs'ı da 13’üncü ada olarak Yunanistan'a bağlama azimlerine karşı duruşumuz, orada yaşadıklarımız gerçekten Kıbrıs Türk tarihinde fevkalede önemli bir destandır. Onun için biz bu mücadelemizi, örgütsel yapımızı, liderliğimizi, mücahitlerimizi, halk olarak direnişimizi bir destan yazma ve bir kahramanlık öyküsü olarak görürüz.” şeklinde konuştu.

“Bizim varlığımız Türkiye'nin desteğine bağlıdır”

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın KKTC için çok önemli olduğunu ifade eden Tatar, “Sizlerin Kıbrıs'a gelmesi, Mehmetçiğin Kıbrıs’a adım atmasıyla Kıbrıs Türk halkı tekrar bağımsızlığına ve hürriyetine kavuştu. O günden bugüne Kıbrıs'ta ayrı bir devlet ayrı bir cumhuriyet şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak büyük Türkiye ile birlikte Doğu Akdeniz'de ay yıldızlı bayraklarımızın dalgalandığını görüyoruz, bunun mutluluğu ve bahtiyarlığı içerisindeyiz.” diye konuştu.

“Kıbrıs Harekâtı olmasaydı, Kıbrıs bir Yunan adası haline gelecekti”

Türkiye’ye her geldiğinde mutlaka Kıbrıs gazileri ile bir araya geldiğini belirten Tatar, şunları söyledi:

“Türkiye'ye yönelik çeşitli ziyaretlerimde ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerine her geldiğimde mutlaka gazilerle buluşuyoruz. Gazileri kucaklıyorum, sizlere olan minnet duygularımızı ifade ediyorum. Çünkü netice itibarıyla 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı olmasaydı, Kıbrıs bugün belki de bir Yunan Adası olacaktı. Kıbrıs'ta bir tane Türk kalmayacaktı. Çünkü uluslararası anlaşmalara rağmen Yunanistan’tan getirdikleri çetelerle, teröristlerle eli kanlı papaz Kıbrıs Türk halkını tamamen Kıbrıs’tan yok etmek istiyordu, bu konuda zaten yemini vardı. Biz Kıbrıs’ı yok etmek isteyen ve bu konuda yemin eden bir zihniyete karşı mücadele ettik. Ama hamdolsun sizlerin Kıbrıs'a ayak basmasıyla Türkiye'nin haklı müdahalesi ile artık Kıbrıs'ta iki ayrı halkın olduğu yani Türkler ve Rumların yan yana yaşayabilecekleri bir ülke kuruldu.”

KKTC ile Türkiye’yi birbirinden ayırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Tatar, “Bu iletişim dünyasında artık o kadar yakınlaştık ki bırakınız uçak seferlerini, internet, sosyal medyası ve her türlü yol ile Kıbrıs ve Türkiye birbirlerine o kadar yakın olmuştur ki bundan sonra ne Avrupa Birliği ve ne de başkaları bizlerin arasındaki bu birliği, aramızdaki özel bağları koparamaz. Kimsenin artık buna gücü yetmez.” diye konuştu.

Programa, KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kıbrıs gazileri ve eşleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.