Kobani’de çatışmalar günboyu sürdü

Kobani’de çatışmalar günboyu sürdü

Suriye’nin Kobani bölgesinde IŞİD ile PYD ve Peşmerge grupları arasındaki çatışmalar 78. gününde bütün şiddetiyle devam etti.

Suriye’nin Kobani bölgesinde IŞİD ile PYD-Peşmerge güçleri arasında süren çatışmalar, 78’inci gününde gün boyu belli aralıklarla sürdü.

Koalisyon güçleri, gün boyu havadan bombaladı.

Kobani’nin  doğu ve güney bölgelerini kontrolü altında tutan IŞİD, doğudan ve batıdan ağır silahlar ve toplarla YPG’nin olduğu bölgelere saldırılar gerçekleştirdi. IŞİD’in havan saldırılarına PYD  ve Peşmerge güçleri  ağır silahlarla karşılık verirken, ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerine ait uçaklar  da gün boyu belli aralıklarla IŞİD mevzilerini havadan bombaladı.

IŞİD’in, Kobani’nin batısına saldırarak, Tılşeir tepesini ele geçirmek için Peşmerge güçlerine havan toplarıyla saldırdığı görüldü. IŞİD’in  batı bölgesinden Kobani’ye saldırıları üzerine, Peşmerge  güçleri de IŞİD’i durdurmak için karşılık verdi 

Türk Bayrağı ne oldu?

Daha önceki günlerde Türkiye sınırında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üstünde bulunan Türk bayrağının yerinde olmadığı görüldü.

Öte yandan Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, 28 Ekim’de Kobani’ye Türkiye üzerinden giden Peşmergelerin yerine, 150 yeni Peşmerge’nin  getirileceği belirtildi.  (M.Sıddık Bilge/Ali Fidancı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.