Kobanili mülteci kürtlerin dramı PKK saldırılarının gölgesinde kaldı

Kobanili mülteci kürtlerin dramı PKK saldırılarının gölgesinde kaldı

Suruç ilçesine sığınan Kobanili mültecilerin dramı, PKK/HDP'li çetelerin Kobani'de yaşananları bahane ederek çıkardığı olayların gölgesinde kaldı.

ŞANLIURFA- IŞİD ile YPG güçleri arasında 25 gündür devam eden çatışmaları ve Kobani’de üstünlüğün IŞİD’in eline geçmesi bahanesiyle HDP’nin  çağrısıyla sokağa çıkma çağrısı üzerine PKK’lı çetelerin  Kürt halkının canına ve malına kasteden saldırı ve talkınlıkları,  en çok Kobanili mültecileri mağdur etti.


Günlerdir Suruç ilçesinde sığındıkları bir camide yatıp kalkan mülteciler, yaşanan sokak çatışmaları yüzünden adeta unutulmuş durumda.Yaşanan olayların gölgesinde kalan mülteciler,  parklarda, bahçelerde, camilerde yatıyorlar. Aileler, elbiselerini camide abdest alınan şadırvanlarda yıkamak zorunda  kalıyor.

 

Kobani’de ki iç çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan mülteciler gördükleri zorlukları İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ ya anlatı.

 

Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen aç ve susuz şekilde bir  kilometreden fazla yol yürüdüğünü belirten Kobanili Saliha, evlerinden çıkarken hiçbir şey alamadıklarını ve kapılarını dahi kilitleyemediklerini söyledi.
Şu an aç ve susuz bir şekilde çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini ifade eden iki gözü görmeyen Saliha isimli yaşlı teyze, “ Biz Kobani’nin batısında bulunan Şeyhler köyünden geldik. Buraya gelirken gözlerim görmediği için kızımın kolunu tuta tuta geldim. Buraya geldik ama durumumuz perişan halde. Cami köşelerinde, parklarda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz.”  diyerek yaşadıkları zorlukları anlattı.

 

İki çocuğunu da sınırda kaybettiğini söyleyen Saliha teyze, “Çocuklarımın nerde olduğunu şuan bilmiyorum. Çocuklarımın yaşayıp yaşamadıklarını dahi bilmiyorum.” dedi.   (Mustafa Bikeç/  Osman Gülebak -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.