Kobanili Mülteciler Bereketleriyle Geldiler

Kobanili Mülteciler Bereketleriyle Geldiler

Müslümanların birbirine yardımcı olmaları, birbirlerine kapılarını açmaları sanıldığının aksine fakirliğe değil bolluk ve berekete vesile oluyor.

Eymen Çelik / Doğruhaber

IŞİD’in Kobani’ye yaklaşmasının ardından çatışmalardan kaçan 45 bin Kürt mülteci Türkiye’ye giriş yaptı. Hükümet yetkililerince yapılan açıklamada sınırın 8 ayrı noktasından Türkiye’ye gelen Kürt Mülteciler için kamp kurma çalışmaları da başladığı belirtildi.
 

Bu arada mültecilerin gelişinden rahatsızlık duyanlar da oldu. Bu rahatsızlık bizce yersiz. Çünkü mültecilerin gelişiyle birlikte yağmurun başlaması ve barajlardaki doluluk oranının artması bir tesadüf olamaz. Aksine bu durum Peygamber Efendimiz (SAV)’in, "Muhakkak ki bir kişilik yemek iki kişiye yeter, iki kişilik yemek de üç ve dört kişiye yeter. Dört kişilik yemek de beş-altı kişiye yeter." Hadisini ve “Misafir, bin bereket ve bin rahmetle gelir.” Hadisini bizlere hatırlatıyor.

 Demek ki Müslümanların birbirine yardımcı olmaları, birbirlerine kapılarını açmaları sanıldığının aksine fakirliğe değil bolluk ve berekete vesile oluyor. Nitekim son yağan yağmurları ve bundan kaynaklanan rahatlığı bunun bir sonucu olarak görmek lazım.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.