Kocaali'de iki bin fidan dikildi

Kocaali'de iki bin fidan dikildi

Kocaeli Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği, Kocaeli Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikle 2 bin fidan dikildi.

 Kocaeli Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) ve Kocaeli Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü’nün Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen “Bir Fidan Bin Hayat” programı kapsamında Kandıra Sarıhocalar bölgesinde fidan dikim programı yapıldı.
 

Programa Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.
 

Program Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan ÇEKÜD il temsilcisi Fikret Ayman yaptı.
 

ÇEKÜD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Agah İslam, “Çevre sorunları ile mücadele etmenin en etkili iki yolu ağaçlandırma ve bilinçlendirmedir. Çevrecilik fidan dikmek ve tören yapmak değildir.  Çevrecilik insan ve doğaya saygı ile başlar. Akarsuyun başında bile olsak suyu israf etmemektedir. Evdeki musluğu kısmak, gereksiz yanan lambayı söndürmek, arıtmaları çalıştırmak, geri dönüşüm ile katkıda bulundurmaktır. Kısacası çevrecilik tek başına da olsa her şeyi dengeli kullanma ve ihtiyaç fazlası her şeyi kısmakla olur “dedi.

Yapılan konuşmaların ardından büyük bir çoğunluğu izciler ile ailelerden oluşan grup Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin belirlenen alanlarına ardıç fidanları dikti. İzciler ile aileleri yaklaşık 2 bin fidanı kısa zamanda toprak ile buluşturdu. (Kocaeli-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.