Kocaeli Kartepe kutlu doğum etkiliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Kocaeli Kartepe kutlu doğum etkiliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye İzmit Umut-Der Kartepe şubesi Kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İzmit Umut-Der Kartepe Şubesi tarafından düzenlenen ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed’ temalı kutlu doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte sık sık salavat ve tekbirler getirildi.

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe, Eğitimci-Yazar Mehmet Ali Gönül, Peygamber Sevdalıları Kocaeli İl Koordinatörü İzzet Kazak, Hür Dava Partisi Kocaeli İl Başkanı Davut Taştekin, Kartepe Umut-Der Şubesi Başkanı Abdulhalim Polat ve çok sayıda Peygamber sevdalısı kişi katıldı.

Günay İşler’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kartepe Umut-Der Şubesi Başkanı Abdulhalim Polat, Hz Muhammed’in eşsiz bir önder, komutan ve baba olduğunu belirterek, “Allah’u Teâlâ O’nu gerçekten eşsiz olarak yarattı. İnşallah bu sevda her yıl devam edecektir.” dedi.

Program daha sonra Servet İslam’ın okuduğu Mevlid-i Şerif’le devam etti.

“Biz O’nun dostları ve kardeşleriyiz”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Mehmet Ali Gönül, “Biz O’nunla oturmadık, O’nunla olmadık. Belki O’nunla olsaydık, ayaklarının yere değmesine dahi izin vermeyebilirdik. Başımızın üstünde, sırtımızda taşıyabilirdik. Biz, O’nun dostları ve O’nun kardeşleriyiz. Biz O’nu görmeden sevdik. İşte böyle bir sevgiyle O’nu sevmek mümkündür. Bir de bunu anlamayanlar, görmeden sevmenin nasıl bir şey olduğunu bilmeyenler, bizim gözümüzle 14 asır öncesine baksalar, Hz Resulullah’a inananların gözleriyle baksalar anlarlar. Biz inanalar olarak Muhammed Mustafa’ya vurgunlar, O’nu kendine rehber edinenler, hayatının gayesi edinenler, ondan dolayı görmeden seviyoruz. Görmeden itaat ediyoruz. Görmeden yolunda yürümeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kendilerini meydanlarda, salonlarda bir araya getirenin sadece Peygambere olan sevgi olduğunu dile getiren Gönül, “Bizi salonlarda ve meydanlarda toplayan bu sebep, bize iki kelimeyi hatırlatıyor: Anmak ve anlamak. Yani biz, Resulullah’ı (sav) böylesi güzel yerlerde, böylesi güzel ortamlarda, böylesi rahat koltuklarda anıyoruz anmaya çalışıyoruz. Tek tek, ferd ferd, kadınıyla-erkeğiyle, akıl ve şuur sahibi olan herkesin kalbini sorgulamamız lazım;
 Görmeden sevdiğim Peygamberimi anlıyor muyum?” dedi.

“O’nu anlasaydık kendimizle barışık olurduk”

Hz Peygamber ve sahabe hayatından örnekler vererek konuşmasını sürdüren Gönül, “Maalesef Resulullah’ı (sav) anlamıyoruz. Anlamış olsaydık ailelerimizde hiç huzur eksik olur muydu? Kardeşler kavgalı olur muydu? Eşler, karı-kocalar kavgalı olur muydu? Sokaklarımızda huzur eksik olmazdı. Anlasaydık Hz. Peygamberi; kızımızla da oğlumuzla da barışık olurduk. Komşumuzla, akrabamızla da barışık olurduk. En önemlisi kendimizle barışık olurduk. Biz eğer anlamış olsaydık O’nu, gerçekten ona dair bir endişe, O’nun davasına dair bir endişe olurdu. O’nun çektiklerini, yaşadıklarını anlamış olsaydık, belki sorunlarımız bitmezdi ama en asgari düzeye inerdi. Belki de onu anlamış olsaydık hayattan bu kadar şikâyetçi olmazdık. Demek ki sorunlarımızın özünde, O’nu anlamamak var. Hayatımız bir daire olursa odak noktasında, ortasında Muhammed (sav) var mı? Bunu sorgulamak lazım” şeklinde konuştu.

Programda, salavat kampanyasında en çok salavat getirenlere Umut-Der tarafından hediye verildi. Yapılan duanın ardından katılımcılara Kur’an-ı Kerim hediye edilmesiyle program son buldu.İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.