Kocaeli kutlu doğum etkinliği 2016 foto peygamber sevdalıları

Kocaeli kutlu doğum etkinliği 2016 foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları platformu Kocaeli il koordinatörlüğü tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed" temalı kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları platformu, Kocaeli il koordinatörlüğü tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed" temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Açık alanda 6 toplamda ise 8'inci kez düzenlenen Kutlu Doğum programına Kocaeliler bu yılda yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Kocaeli'de faaliyet gösteren çeşitli STK temsilcileriyle beraber HÜDA PAR Kocaeli ve Düzce il başkanları da hazır bulundu. Program hafız Yunus Söğüt’ün Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

‘’Peygamberi yaşayamamak sıkıntı getirir’’

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Kocaeli il Koordinatörü İzzet Kazak, Peygamberi yaşayamamanın büyük sıkıntılar getirdiğine vurgu yaptı. Kazak, “Peygamber Sevdalıları olarak bizler Kocaeli’nde 8 senedir Kutlu Doğum programlarını düzenliyoruz. Ümmetin bugün içinde bulunduğu en büyük sıkıntı peygamberi tam anlamayışıdır. Bizler de peygamberi insanlara anlatmayı kendimize görev adettik. Bugün bütün insanların bir yaşama biçimi vardır. Ancak Allah’ın kabul ettiği tek yaşam şekli peygamberin yaşam biçimidir. Bu anlamda programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"Ancak Onun gibi yaşarsak mutlu oluruz"

Programın anlam ve önemine binaen bir Konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül, Hz. Muhammed’in hayatından kesitler aktararak, insanın ancak onun gibi yaşayarak mutlu olabileceğine vurgu yaptı. Gönül, "Hemen hemen her yıl birçok belde de düzenlenen bu tür programların gayesi Allah Resulünü anlamaya binaendir. Bir peygamber vardır 14 asırdır onu anlatamadığımız, biz deniz de damla misali onu anlatamaya çalışırken bakıyoruz ki hala yetersiziz." ifadelerini kullandı.

Vahdet ve Kardeşlik mirası

Peygamberden iki kelimenin miras kaldığına vurgu yapan Gönül, "Çok önemli miras birisi vahdettir. Vahdet bizi insan yapar. Bir diğeri ise kardeşliktir. Allah’ın ancak inananlar kardeştir dediğini biliyoruz. Biz bugün vahdet ve kardeşliğe çok muhtacız. Öyle ki ümmetin hali Suriye, Mısır, Irak, Afganistan ve diğerlerini göz önünde bulundurun ve varın en çok neye muhtaç olduğumuzu size görün, vahdetin sonucu kardeşliktir ikisi bir bütündür, Ümitsizliğe kapılmadan bu iki mirası kendi hayatımıza uygulamamız lazım." şeklinde konuştu.

Programın devamında Özlem ajans ilahi sanatçıları tarafından çeşitli ilahiler seslendirilirken Umut-Der Körfez çocuk tiyatro ekibi ise ‘Hz Ömer’in Müslüman oluşu’ konulu tiyatro oyununu oynadılar. Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (Enes Çetin-Ersin Şahin İLKHA) 

















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.