Kocaeli Üniversitesi’nden 19 Akademisyene soruşturma

Kocaeli Üniversitesi’nden 19 Akademisyene soruşturma

Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü, ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ Bildirisine imza atan akademisyen hakkında soruşturma başlattı.

Kocaeli Üniversitesi, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine imza atan bin 100 akademisyen arasında yer alan 19 akademisyen hakkında  soruşturma başlattı.

Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Üniversitesi Senatosu tarafından  resmi internet sayfasında yapılan açıklamada, bildiriye imza atan KOÜ’lü akademisyenler hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“11 Ocak 2016 tarihinde, çeşitli üniversitelere mensup bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiri, tüm yurtta olduğu gibi Üniversitemizde de büyük infial yaratmıştır. Devletimizin birliği ve bekası için güvenlik güçleri tarafından vatan toprağında teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi; bu uğurda dökülen şehit kanlarını hiçe sayarak ‘katliam ve kıyım’ olarak nitelendirmek demokratik hak ve özgürlük kavramı ile asla bağdaşmamaktadır.”

Açıklamanın sonunda, “Terörün her türlüsünün karşısında yılmadan duran Kocaeli Üniversitesi, bazı akademisyenlerin bu yaklaşımını teröre destek olarak görmekte ve yayımlanan bildiriyi şiddetle kınamaktadır. Bu bağlamda kurumumuzdaki ilgili kişiler hakkında Rektörlüğümüzce idari soruşturma süreci başlatılmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine ter verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.