Kocaeli’de  “Gökyüzü Gözlem Şenliği’ düzenlendi

Kocaeli’de “Gökyüzü Gözlem Şenliği’ düzenlendi

Kocaeli Bilim Merkezi halkın gökyüzü, astronomi, yıldızlar ve gezegenler hakkında bilmediklerini öğrenmeleri amacıyla bir program düzenledi.

Kocaeli’de çeşitli atölyelerin düzenlendiği ve teleskoplar yardımıyla milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki yıldız ve gezegenlerin gözlemlendiği ‘Gökyüzü Gözlem Şenliği’ isimli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Bilim Merkezi önünde kurulan teleskoplar ile gökyüzünü inceleme fırsatı bulan halk, yıldız haritalarının nasıl çıkarıldığını da öğrendi. Planetaryum ve teleskopların olacağı gözlem şenliğinde ismi sıkça duyulan fakat yerleri bilinmeyen yıldızların yerleri de meraklılarına gösterildi.

Herkesin ücretsiz olarak katıldığı Kocaeli’de gökyüzü gözlemi ile ilgili bugüne kadar yapılmış en büyük etkinlik gece yarısına kadar sürdü. Her yaştan insanın katıldığı Gökyüzü Şenliği’nde gökyüzü, astronomi, yıldız ve gezegenler hakkında bilgiler verildi. Atölyeler düzenlendi ve teleskoplar aracılığıyla milyonlarca yıl uzaktaki yıldız ve gezegenler gözlemlendi.

İki gün sürecek olan Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin ilk günü 19.00-24.00 saatleri arasında Kocaeli Bilim Merkezi önünde gerçekleştirildi. Atölyelerle başlayan şenlik Planetaryum atölyesi ile devam etti. Havanın kararmasıyla kurulan teleskoplarla Satürn ve göktaşı yağmuru gözlemlendi.

Kocaeli Bilim Merkezi önüne kurulan Planetaryum’da yaş gruplarına göre ayrı ayrı sunumlar yapıldı. Planetaryum’da güneşin, yıldazların gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldı. Katılımcılar Planetaryum aracılığıyla evreni daha yakından tanıdılar. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.