Kocaeli’de ‘Kentlilik Çalıştayı’ düzenlendi

Kocaeli’de ‘Kentlilik Çalıştayı’ düzenlendi

Kocaeli’de 120 STK’nın katılımıyla kentte hayat kalitesini artırmak ve kenti daha yararlı hale getirmek amacıyla ‘Kentlilik Çalıştayı” düzenlendi.

İzmit Belediyesi ve Kocaeli’deki 120 STK tarafından kentteki hayat kalitesini artırmak, kenti marka şehri yapmak ve dünya kenti haline getirmek amacıyla “Kentlilik Çalıştayı” düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen çalıştaya İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, akademisyenler, engelli dernekleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

2 kategoriden oluşan çalıştaya, katılımcıların kent yöneticilerinden beklentileri ve eksikler, kent, kentleşme ve kentlilik bilinci konuları ele alındı. Ayrıca Kocaeli’nin diğer illerden ayrılan özellikleri ve şehir içerisinde kaybolmuş simgeler ile bu simgelerin hatırlatılması da çalıştayın bir diğer konu başlıklarını arasında yer aldı.

Burada konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çalıştayda “Bu şehrin toprağını korumak suyunu korumak, havasını korumak, limanın getireceği riskleri kirlilikleri ya da çalışacak fabrikaların getireceği riskleri kirlilikleri hesaba katıp, atıkları kontrol altına almak kentlilik bilincine girer mi? Kentin kaynaklarına sahip çıkıp bu kentin kaynaklarına adaletli bir şekilde her kesime yansımasını sağlama ve rantçılara müsaade etmeden, kentin parasına yerel kaynaklarına göz dikenlere mücadele vererek görevini yapmak kentlilik bilincinin içine girer mi?” gibi konuları tartışacaklarını söyledi.

Kent ile ilgili eksiklerin bulunduğunu ve yapılan çalışmaların daha da ileriye götürülmesi gerektiğini belirten Doğan, “Bugün buradaki çalışmada aslında ne kadar İzmitliyiz ne kadar Kocaeliliyiz sorusunun derinliliklerinde olan bir çalışma. Kentlilik bilinciyle kente katkı sağlamak konularında burada bize vereceğiniz çok şeyiniz var. Daha çok eksiğimiz var.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.