Kocaeli’de mühimmat ele geçirildi

Kocaeli’de mühimmat ele geçirildi

TEM otoyolu İstanbul İstikameti Dilovası mevkiinde bir TIR’da yapılan aramada çok sayıda çeşitli marklarda silah ele geçirildi.

Kocaeli’de bir ihbar üzerine TEM otoyolu İstanbul İstikameti Dilovası mevkiinde durdurulan bir TIR’da yapılan aramada zulalanmış şekilde çeşitli markalarda silah ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili adli mercilere sevk edilen 5 kişiden 3’ü tutuklandı.

Konuyla ilgili Kocaeli Valiliğince yapılan açıklamada silahların, dört gün önce yapılan baskında yakalandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “20.03.2015 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü  görevlilerimizce, ilimiz Dilovası mevkii TEM otoyolunda yüklü miktarda silah ve mühimmatın 27……… plaka sayılı araç ile ilimiz üzerinden İstanbul iline sevkiyatın yapılacağı yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda, TEM otoyolu İstanbul İstikameti Dilovası mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda, araç sürücüsü F.E. ile birlikte, araçta bulunan T.E. isimli şahıslar yakalanarak; araçta yapılan aramada, zula tabir edilen gizli bölme içerisinde PKS (Bixi) marka 1 adet Ağır Makineli Tüfek, bu tüfeğe ait 1 adet çatal ayak 3 adet mayon ve 7.62 mm çaplı 2 bin 726 adet fişek ile SHE marka 21 adet Otomatik silah ve bu silahlara ait 21 adet şarjör ve 8 adet el bombası   ele geçirilmiştir.” denildi.   

Açıklamanın devamında, “Adli makamlara sevk edilen şahıslardan 2’si adli kontrol kaydıyla serbest bırakılırken 3 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.