Köln'de geleneksel iftar programı düzenlendi

Köln'de geleneksel iftar programı düzenlendi

Almanya'nın Köln şehrinde VIKZ tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi.

Köln'de Şato Camiinde İslam Kültür Merkezi (VIKZ) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında Musevi, Hristiyan, siyasiler, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında VIKZ Genel Başkanı Mehmet Duran, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Duran, "İçerisinde birlikte yaşadığımız toplumda hepimizi ilgilendiren ve maalesef hepimizi derinden üzen hadiselerle karşılaşıyoruz. Toplumda kutuplaşma, ayrıştırıcı unsurlar, nefret söylemleri, suçsuz insanlara ve ibadethanelere saldırılar yapıldığına üzüntüyle şahit olmaktayız. Dünyanın neresinde olursa olsun, terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Şiddet hiç bir şekilde tasvip edilemez. Kimsenin dini istismar ederek toplumsal huzuru bozmaya hakkı yoktur. Toplum olarak ayrışmaya ve kutuplaşmaya ancak birlikte ve toplumsal dayanışma ile cevap verebiliriz. Bize göre toplumsal çoğulculuk bir tehdit değil tam aksine bir kazanımdır." dedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden TC Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Almanya'da artan islamafobiye dikkat çekti.

Engin, "Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Sadece İslam alemi açısından değil, Avrupa’da ve Almanya’daki Müslüman toplumlar açısından da zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu çerçevede Ramazan'ın her şeyden önce başta ateş içinde olan Ortadoğu olmak üzere, dünyanın neresinde olursa olsun terör belasıyla uğraşan bölgelerin terörden kurtulup dünyanın huzur ve barışa kavuşmasını diliyorum. Aynı zamanda Almanya üzerinde özelikle son dönemde artan aşırı sağ islam düşmanlığı ve Türkiye kökenlilere olan saldırıların bir an önce son bulmasını ve buradaki bu güzel tablonun Almanya genelinde yansımasını arzunu dile getirmek istiyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Kurt-İLKHA)  
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler