Kolonya en çok Almanya'ya satıldı

Kolonya en çok Almanya'ya satıldı

​Covid-19 salgınıyla birlikte kişisel hijyen ürünleri büyük ilgi görürken Türkiye'nin kolonya ihracatı yılın ilk 6 ayında yıllık bazda 3 kattan fazla arttı. Ocak-haziran döneminde kolonyaya en fazla talep gösteren ülke Almanya oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye yılın ilk 6 ayında 86 ülkeye kolonya ihracatı gerçekleştirdi. Türkiye, kolonya ihracatını 3 kattan fazla artırarak 13,2 milyon dolara çıkardı.

Türkiye'nin kolonya ihracatının son 10 yılda 7 kat arttığı vurgulandı.

Kolonya en çok Almanya'ya ihraç edildi

Yılın ilk 6 aylık döneminde Türk kolonyasına en fazla talep gösteren ülke Almanya olurken, bu ülkeye 4,1 milyon dolarlık ürün satıldı. Almanya'yı sırasıyla Hollanda, Suudi Arabistan, İngiltere, ABD, Belçika, İran, Irak, Hong Kong ve Kuzey Kıbrıs Yönetimi'nin takip ettiği belirtildi.

2019'un ilk yarısında 1080 ton kolonya ihraç edilirken bu yılın ilk yarısında 3 bin 34 tonluk kolonyanın ihraç edildiği vurgulandı.

Kolonya ithalatında azalma

Bu yılın ocak-haziran döneminde 10 ülkeden kolonya ithal edildi. Bu ülkeler ABD, Çin, İsviçre, Almanya, Fransa, Polonya, İsveç, İtalya, İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Türkiye'nin, bu ülkelerden ocak-haziran döneminde 543,2 bin dolarlık kolonya ithal ettiği ve söz konusu rakamın 2019'a göre yaklaşık yüzde 24 azaldığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.