Kolonya üreticisi Turan: "Siparişlere yetişemiyoruz"

Kolonya üreticisi Turan: "Siparişlere yetişemiyoruz"

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Covid-19 salgını dünyada can almaya devam ederken, insanlar da virüse yakalanmamak için çeşitli tedbirler alıyor.

Coronavirus (Covid-19) salgının Türkiye’ye gelmesinden sonra kolonyaya olan ilgi artarken, yaşanan yoğunluktan dolayı iç piyasada kolonya sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Kolonya fabrikaları ise fazladan mesai yaparak insanların beklentilerini karşılamaya çalışıyor.

Van’da faaliyet yürüten bir kolonya fabrikası yetkilisi Hakan Turan, yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınından sonra insanların kolonyaya olan ilgilerinin arttığını ve siparişlere yetişemediklerini ifade etti.

“Kolonyanın antiseptik özelliğinden faydalanılıyor”

Kolonyanın antiseptik özelliğinin olduğunu, bu özelliğinden dolayı virüsten koruduğuna inanıldığını belirten Turan, bu sebeple kolonyaya yoğun bir ilgi olduğunu kaydetti.

Salgına yönelik tedbirler kapsamında fabrikada sosyal mesafeyi koruduklarını anlatan Turan, “Maske, bone, eldiven ve koruyucu ekipmanlarla çalışıyoruz. Gerekli önlemleri alıyoruz.” dedi.

“Üretilen alkol Türkiye’deki birkaç büyük holdinge veriliyor”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bir kısmına hizmet verdiklerini dile getiren Turan, "Ama özellikle bu Coronavirus'undan sonra Türkiye’nin her yerinden sipariş alıyoruz. Ancak alkol bulamadığımızdan ötürü siparişleri yetiştiremiyoruz. Alkol eskiden ithal ediliyordu. Ama şimdi şeker fabrikaları tarafından üretiliyor. Ama üretilen alkol Türkiye’deki birkaç büyük holding tarafından satın alınıyor. Bu holdingler dışında hiçbir kolonya fabrikasına alkol verilmiyor. Sadece bir ton alkol alabiliyoruz. Tanker bazında çalışan büyük bir fabrika olduğumuz için bu bir ton bize yetmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Kolonya etkili bir dezenfektan ürünüdür”

1981 yılından beri kolonya üretimi yaptıklarını ifade eden Turan, fabrikanın açıldığından bu yana bu yoğunlukta çalışmadığını, günde 4 bin ila 5 bin litre arasında üretim yaptıklarını söyledi.

Turan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kolonya gerçekten de dezenfektan maddesi olarak kullanılan etkili bir maddedir. El dezenfektan maddelerine bakıldığında da yüzde 65 oranında etil alkol içerdiği görülüyor. 80 derecelik bir kolonyada da yüzde 80 etil alkol bulunuyor. Bu da kolonyanın dezenfektan özelliğinin diğer temizlik ürünlerine göre daha etkili olduğunu gösteriyor. Kolonya kullanıldığında el dezenfektanlarına gerek kalmaz. Virüsü öldürme özelliği de var.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler