Konya'da namaz eğitimini tamamlayan 50 çocuğa sertifika verildi

Konya'da namaz eğitimini tamamlayan 50 çocuğa sertifika verildi

Kur'an Nesli Platformu Konya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Gözümün Nuru Namaz’ programında, geçen ay verilen 15 günlük namaz eğitimini tamamlayan yaklaşık 50 çocuğa namaz sertifikası verildi.

KONYA-Kur’an Nesli Platformu Konya İl Koordinatörlüğü tarafından bayanlara yönelik düzenlenen ‘Gözümün Nuru Namaz’ adlı programda konuşan Nisanur Dergisi yazarlarından Hacer Arslan, çocuklara namaz eğitimi verecek ailelere tavsiyelerde bulundu.

Çocuklar tarafından program öncesinde Tarihi Kapu Camii’nde cemaatle namaz kılındıktan sonra, Kapu Camiinden Başlayarak, Konya Valiliği’ne oradan da Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi binasına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Gönüllü eğitmenler ile veliler eşliğinde gerçekleşen çocukların yürüyüşü esnasında renkli görüntüler oluşurken, çocuklar, ‘Namaz Dinin Direğidir’ ve ‘Namaz Gözümün Nurudur’ sloganları dillendirdiler.

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Çocuklar tarafından seslendirilen ilahilerin ardından, geçen Ekim ayında 6-10 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 15 günlük namaz eğitimini konu alan sinevizyon gösteriminde, çocukların başarıları velilerine izletildi.

Program, Nisanur Dergisi yazarlarından Hacer Arslan tarafından yapılan konuşma ile devam etti.

Konuşmasında, Namazın insanı ve toplumu koruyacağını, eğer koruyamıyorsa kusurun namazda değil insanlarda olduğuna vurgu yapan Arslan, “Mevdudi’nin dediği gibi ‘kömürün kara olması suyla sabunun suçu değildir’ namaz bizi kötülüklerden alıkoymuyorsa, suç bizim namazın şuurunda olmadığımızdandır.” İfadelerini kullandı.

Çocuklara namaz eğitimi verecek ailelere tavsiyelerde bulunan, Arslan, “Namaz eğitiminde sabırlı olmak çok önemlidir. Öncelikle namazı çocukların hayatlarına sokarak öğretmeye başlamak lazım. Bunu yaparken nefret ettirerek değil, sevdirerek yapmalıyız. Mutlu oldukları anları bölerek namazı hatırlatmak doğru değildir. Çizgi film izleyen veya oyun oynayan bir çocuğa ‘şu işi bırak kalk namaz kıl’ demek, çocukta namaza karşı bir nefret uyanmasına sebep olur. Çocuğa birden yüklenmek de yanlış bir davranıştır. Çocuklara birden namazın sünnetlerini yüklememeli, bir müddet zorlanmaması için sadece namazın farzlarını kıldırmalıyız. Namaz eğitiminde çocuğun anne-babayı taklit ettiğini unutmayarak, namaza öncelikle kendimiz gereken hassasiyeti göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Program küçük kız çocuklarının sergilediği tiyatro gösterimi ile devam etti.

Daha sonra namaz eğitimine katılan çocuklara sertifikaları verildi. Sertifika alan öğrencilere seccade, takke ve başörtüsü hediye edildi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.