Köprübatı Karakolu bölgesinde  sessizlik hâkim video foto

Köprübatı Karakolu bölgesinde sessizlik hâkim video foto

Türkyurdu Mahallesindeki sınır karakoluna önceki gün yapılan saldırıların ardından bu bölgenin karşısındaki IŞİD mevzileri ateş altına alınırken geçtiğimiz yıl hareketli günler yaşayan Köprübatı Hudut Karakolu bölgesinde ise sessizlik hâkim.

Sınır illerden olan Gaziantep ilinin Karkamış ilçesinde bulunan Türkyurdu Mahallesindeki sınır karakolunda hareketli günler yaşanırken geçtiğimiz yıl sıcak saatler yaşayan ve Türkiye’nin kırmızıçizgisi olarak bilinen Köprübatı Hudut Karakolu bölgesinde ise sessizlik hâkim.

IŞİD ve YPG’nin hâkim olduğu bölgelerin tam karşısında yer alan Köprübatı Hudut Karakolu bölgesindeki sınıra geçişleri engellemek için beton duvarlar yerleştirilmiş.

Herhangi bir saldırı durumuna karşı hazır bekletilen fırtına obüsleri ve tankların namluları karşıda bulunan IŞİD ve YPG mevzilerine doğrultulmuş.

Henüz herhangi bir hareketliliğin yaşanmadığı bu sınır bölgesinde Ada Bölgesi olarak adlandırılan alan, özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilmiş. Giriş çıkışların yasaklandığı bu alanda yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler