Koronavirüse karşı ülkeler çare arıyor

Koronavirüse karşı ülkeler çare arıyor

​Çin'de ortaya çıkan koronavirüse karşı başta Çin olmak üzere Rusya ve Avustralya gibi ülkeler aşı geliştirmeye çalışıyor.

Çin’de bir Rus diplomat, Çin ve Rusya’nın koronavirüse karşı ortak bir aşı geliştirmek üzere çalıştıklarını söyledi.

Guangzhu eyaletinde görevli Rusya Konsolosu, iki ülke bilim adamlarının bir aşı geliştirmeye çalıştıklarını söyledi ancak detay vermedi.

Rus Konsolos, “Çin virüsün gen bilgilerini Rusya’ya verdi böylece bizim bilim adamlarımız da süratle hastalığın bulaşıp bulaşmadığını iki saat içerisinde gösterecek testleri geliştirme şansı buldular.” dedi.

Rusya’da henüz koronavirüs vakasına rastlanmadı. Rusya’da Vuhan şehri ve Hubei’deki vatandaşlarını tahliye etmek üzere görüşmeler yürütüyor.

Öte yandan Rusya Çin’le arasındaki sınırların bazı bölümlerini 7 Şubat tarihine kadar kapattığını açıkladı.

Öte yandan Avustralya'daki Peter Doherty Enstitüsü'ndeki bilim insanlarının Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile beraber virüse karşı bir panzehir geliştirmek için çalışmalara başladığı bildirildi. Laboratuvarda geliştirilen koronavirüsün diğer ülkelerdeki araştırmacılarla da paylaşılacağı kaydedildi.

Öte yandan virüsün Ortadoğu'ya da ulaştığı bildirildi. Birleşik Arap Emirlikleri Çin'den gelen bir ailede koronavirüsün tespit edildiğini açıkladı.

Çin'de ortaya çıktıktan sonra ABD, Kanada, Fransa, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Vietnam'da da görülen koronavirüsü can almaya devam ediyor. Çinli yetkililer dün itibarıyla ölü sayısının 132'yi bulduğunu açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler