Kovancılar'da Kutlu Doğum coşkusu

Kovancılar'da Kutlu Doğum coşkusu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, halkın yoğun katılımı ile Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Elazığ'ın  Kovancılar ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından  ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.  Belediye miting alanında düzenlenen programa binlerce kişi katıldı.

Sabahattin Sarıgül Hoca'nın Kur’an’ı kerim tilavetiyle başlayan program, Grup Kevser sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve okunan mevlitle devam etti. Peygamber Sevdalıları Platformu adına Kovacılar Yeni İHYA DER başkanı Mehmet Aydının selamlama konuşmasıyla devam etti.

“Rasulullah cenneti annelerin, yani sizin ayaklarınızın altına seriverdi”

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Muzaffer Karavil,  Resulullahın kadınlar üzerindeki haklarına binaen şu şekilde konuştu; “Bacılarım Rasulullah aleyhi selamın hakkı ve minneti eğer erkekler üzerinde bir kat ise, sizin üzerinizde iki kat hakkı ve minneti vardır.  Çünkü o dünyaya geldiğinde kız çocukları diri diri gömülüyordu. Ailede bir boğaz fazla olur düşüncesiyle.  Bir mal gibi değeri ve kıymeti yoktu kadının.  Ama Hz. Rasulullah gelip kız çocuğunun elinden tutup onu ta Arş-ı A'la'dan gelecek emirle cenneti annelerin yani sizin ayaklarınız altına seriverdi.  O yüzden sizlerin daha fazla Rasulullahı sevmeye ve daha fazla onun yolunu ve sünnetini takip etmeye ihtiyaç vardır.” şeklinde konuştu.   

Müslümanların ibadetlerde olduğu gibi diğer işlerde de Rasulullah’ın yolunu sürdürmesi gerektiğini söyleyen Karavil; “Dünyanın üzerine Allah’ın şu güneşi doğduğunda bütün karanlıklar aydınlanıyorsa Hz. Rasulullahın dünyaya teşrifiyle, bütün dünya nuruyla aydınlandı.  Nasıl ki camilerde namazda safta yan yana duruyorsak, omuz omuza duruyorsak ve nasıl ki imamın tekbir komutuyla hareket ediyorsak, bizler komşuluğumuzda, akrabalığımızda, ticaretimizde cemaatleşmemizde de aynı işleri aynı muhabbeti ve birlikteliği sağlayabilmeliyiz.  Aksi halde mahşer gününde Rasulullah’ın kınamasını bekleyelim. Allah muhafaza etsin.” diye konuştu. 

İhya Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve Emre Kaya’nın okuduğu Veda Hutbesinin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Sinan Bilici-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.