Köy Bayramlarında özlenen tablo

Köy Bayramlarında özlenen tablo

Bir aylık Ramazan Ayı sonrasında gelen bayramın en güzel şekilde idrak edildiği yerlerden biri olan köylerde bayramlar neşe ve muhabbet içinde geçiyor.

Bir aylık Ramazan Ayı sonrası idrak edilen Ramazan bayramının en güzel şekilde geçtiği yerlerden biri olan köylerde, bayramlarda özlenen tabloyu ve havayı görmek halen mümkün.

İdil Tepeköy (Xıraprıpın) köyü merkez camiinde sabahın erken saatlerinde toplanan cemaat okunan Rahman süresi ile beraber teşrik tekbirleri getirdiler.

Kılınan bayram namazdan sonra camide tüm köylüler musafahaya katılarak bayramlaşmaya katıldı.

Camiden sonra toplu olarak mezarlık ziyaretinin yapıldığı köyde mezarlıklarda Yasinler okunarak ölmüşlere dualar edildi.

Mezarlık ziyareti sonrası herkes ailesini ziyaret etti. Aile ziyareti sonrası köyde ikamet eden akrabalar başta olmak üzere hemen hemen her ev dolaşılarak bayram sevincini paylaşan köylüler, daha sonra gruplar halinde köyün büyüklerini ziyaret ederek ellerini öptüler.

Bayramların en büyük neşe kaynağı olan çocuklar ise sabahın erken saatlerinden itibaren gruplar halinde tüm köyü dolaşarak ellerindeki poşetlerle şeker toplamaları bayrama renk kattı. (M. Şerif Aşkın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.