Köy okulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime hazır

Köy okulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime hazır

Salgın koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde okullar, 15 Şubat'ta başlayacak yüz yüze eğitime hazırlandı.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" uyarınca okullarda tüm alanlarda öğrenciler arasında bir buçuk metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi.

İl müdürlükleri koordinasyonunda açılacak tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan ve sabun gibi temizlik malzemeleri ulaştırıldı.

15 Şubat Pazartesi, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilk ve ortaokul ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

2 bin 700 anaokulunda yüz yüze eğitime başlanacak

Buna göre, Türkiye genelinde köy yerleşim yerlerinde bulunan ilkokul düzeyindeki yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile Türkiye genelindeki yaklaşık 2 bin 700 anaokulunda yüz yüze eğitime başlanacak.

Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

49 bin 361 okula "Okulum Temiz" belgesi verildi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde ülke genelinde okulların yüzde 98'i hazırlıklarını tamamlayarak belgelendirme başvurusu yaptı.

Ağustos 2020'den bu yana yapılan incelemeler sonucunda okulların yüzde 98,2'sini oluşturan 49 bin 361 okula "Okulum Temiz" belgesi verildi.

Öğrenciler arasında bir buçuk metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde düzenlemeler yapıldı

Okulların belgeyi edinebilmesi için 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu'nda belirtilen esaslar çerçevesinde sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında bir buçuk metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi.

Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturuldu.

Sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmaması için düzenlemeler yapıldı

Sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmaması için düzenlemeler yapıldı. Salgın hastalıktan korunma yollarıyla ilgili eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek. Öğrenciler arasında malzeme alışverişi yapılmaması konusunda gerekli bilgilendirmeleri içeren uyarılar ilgili alanlara asıldı. Okullara ziyaretçi kabul edilmemesi başta olmak üzere veliler ve diğer ilgili taraflarca uyulması gereken konular, okulların web siteleri ve diğer iletişim araçları ile duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapa Siirt Mili Eğitim Müdürü Deniz Edip, şunları söyledi:

Köy okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizin internet alt yapısı olmadığı için uzaktan eğitime erişebilme noktasında sıkıntılar yaşıyorlardı, dezavantajlı durumdaydılar okulların açılması pozitif bir karar oldu. 1 Mart itibarı ile de merkez ve köyler fark etmeksizin 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerimizde okula başlayacaklar.

"1 Mart itibarı ile de 4 gün 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerini okula alacağız"

Salgın sürecine göre diğer ara sınıfların da eğitime başlayacağını dile getiren Edip, “8 ve 12’nci sınıflar bizim için önemli, yakın bir zamanda sınava girecekler. Uzun bir süredir okullarından ayrı kaldılar, gerçi şu anda DHYK kurslarımız faal durumda ama 2 gün yeterli gelmiyor, özellikle sınava hazırlanan öğrencilerimizi 1 Mart itibarı ile 4 gün okula alacağız. Derslerimiz 30 dakika, teneffüsler 10 dakika olacak. Ders saatleri biraz kısaltıldı, taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz de devam edecek ama sadece yemeklerini kumanya olarak vereceğiz." dedi


Köy okulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime hazır

Köy okulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime hazır

Köy okulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime hazır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.