KPSS mağdurları: Bir yıllık emeğimiz heba oldu

Soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında değerlendirmelerde bulunan öğrenciler, bir yıllık emeklerinin heba olduğunu söyledi ve “sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması” gerektiğini ekledi.

2022 yılı KPSS için yıl boyunca yoğun bir tempoyla çalışma yürüttüklerini, çok zor şartlarda sınava hazırlandıklarını belirten öğrenciler, büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.


Soruların sızdırılması nedeniyle sınavın iptal edilmesini ise olumlu bulduklarını vurgulayan öğrenciler, mağduriyetlere sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

İlahiyat fakültesi lisans mezunu Muhammed Özdemir, İLKHA muhabirine, KPSS’ye yoğun bir tempoyla hazırlandığını söyledi.


Muhammed Özdemir

“Büyük bir haksızlık”

Yaklaşık bir yıldır sınav için ders çalıştığını belirten Özdemir, “Bu çalışma sonucunda girdiğim sınavım iyi geçmişti. Sınavım güzel geçti ancak sınav iptal edildi. Meydana gelen olaylar etik değildi. Bu sınavın iptal olması bütün öğrenciler açısından iyi oldu. Çünkü ortada büyük bir haksızlık vardı.” diye konuştu.

“Umarım sorumlular ağır şekilde cezalandırılır”

Yaşadıkları mağduriyetin kısa sürede giderilmesi temennisinde bulunan Özdemir, şöyle devam etti:

“Bu sınavdan yaklaşık 82 puan bekliyordum ama buna rağmen de sınavın iptal olmasını istiyordum. Çünkü ortada büyük bir haksızlık var. Bu şekilde sınava çalışmayanlar, çalışanların önüne geçiyor. Umarım bu sınav sadece iptal edilmekle kalmaz, bunun sorumluları en ağır şekilde cezalandırılır.”


Yunus Kalkan

İlk kez KPSS’ye giren ilahiyat fakültesi lisans mezunu Yunus Kalkan, eğitiminin son senesi olmasından dolayı hem staj hem de sınav çalışmasını beraber ve yoğun bir tempo ile yürüttüğünü ifade etti.

Hem maddi hem de manevi olarak çok sıkıntılı bir süreç içerinde sınava hazırlandığını vurgulayan Kalkan, bu sınavdan umudunun olduğunu dile getirdi.

“Sınavların güvenilirliği artırılmalı”

Sınava büyük bir emek verdiğini, atanabileceği bir puan almayı beklediğini ifade eden Kalkan, “Ancak sınav sorularının başka kişilerin ellerine geçmesiyle hiçbir emek vermeden yüksek puan alıp biz çalışanları geride bırakacaklardı. Bu nedenle sınav iptalinin taraftarıyız. Tabi bu sınavın iptal edilip ertelenmesi bizim için kötü oldu. Sınavın iptal edilmesi öğrencilerin mağduriyetini tam anlamıyla gidermedi. Hükümetten talebimiz ise bundan sonra yapılacak sınavların geçerlilik ve güvenliğinin yüksek olması ve bu sorunun tekrar yaşanmaması için köklü bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi.


Yaşar Sevim

“Bir daha böyle bir şey yaşanmamalı”

Üç yıldır KPSS’ye giren beden eğitimi öğretmenliği lisan mezunu Yaşar Sevim ise bir yıllık emeğinin usulsüzlük yapanlar yüzünden heba olduğunu kaydetti.

Bu sınavdan geçen seneye göre daha yüksek bir puan beklediğini aktaran Sevim, ancak sınavın iptal edilmesini doğru bulduğunu söyledi.

“Çünkü bu kadar çaba verip girdiğimiz sınavdan hiç çalışmayanların rahat bir şekilde o soruları bilip sınava girmeleri emeğimize bir saygısızlık olurdu.” diyen Sevim, “Önümüzde yeni bir sınav tarihi var. Bu tarihe kadar bizlerde elimizden geldiğince bıkmadan ve yılmadan sınava hazırlanacağız. Bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi için yetkililerin tedbirlerini daha fazla alması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.