"Kudüs bizim nazarımızda mihenktir"

"Kudüs bizim nazarımızda mihenktir"

​ABD'nin Kudüs'ü siyonist işgalcilerin başkenti kararına tepki gösteren Erciyes Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, Kudüs'ün kendileri için bir mihenk olduğunu söylediler.

Erciyes Üniversitesinde faaliyet yürüten Erciyes Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ERÜ ADEM), basın açıklaması düzenleyerek, ABD'nin şer planını protesto ettiler.

Toplanan grup adına basın açıklamasını ERÜ ADEM Başkanı Mustafa Yılmaz okudu.

ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin basketi olarak tanımasının kabul edilemeyeceğini belirten Yılmaz, "Ekmeğini şiddet üzerinden kazanan bu şer odaklarının son hamlesi; bütün inançlara kutsal sayılan, yüce Allah'ın mesajını insanlığa iletmeleri üzere görevlendirdiği peygamberlerin birçoğunun yaşamış olduğu, kısaca ‘her şeyin başladığı yer’ olarak tanımlayabileceğimiz insanlığın ortak mirası Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak kabul edilemez." dedi.

Kudüs'ün vazgeçilmez olduğunu söyleyen Yılmaz, "Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır. Kudüs bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahî vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs, insan olma şuuru selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir." ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün siyonist işgalcilerinin başkenti olarak tanınmasının hukuk dışı oluğunu belirten Yılmaz, sorumsuzca alınan kararı kınadıklarını ifade etti. 

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.