“Kudüs dün bizimdi bugün de yarın da bizim olacak"

“Kudüs dün bizimdi bugün de yarın da bizim olacak"

​Mardin’in Dargeçit ilçesindeki sivil toplum kuruluşları, Kudüs için bir araya gelerek, emperyalist ABD ve işgalci Siyonistleri lanetledi.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde bir araya gelen STK’lar, emperyalist ABD'nin Başkanı Trump’ın Kudüs’ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik küstah planını kınamak amaçlı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazı sonrası Mırade Kıne Meydanında toplanan grup, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle Siyonist işgalciler aleyhine sloganlar atarak, emperyalist ABD ve işgalci Siyonistlere lanet yağdırdı.

Düzenlenen basın açıklamasına Dargeçit’teki STK’ların yanı sıra siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Açıklama esnasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail", "Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak", "Katil ABD Ortadoğu’dan defol!" "Kudüs’e Selam Direnişe Devam" sloganları attı.

Burada STK’lar adına basın açıklamasını okuyan İlçe Müftüsü Selami Aykul, Kudüs’ün tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesi olduğunu söyledi.

Aykul, “Bizler Dargeçit’teki sivil toplum kuruluşları olarak bu zulme sessiz kalmayacağımızı belirmek isteriz. Her türlü zulme karşı birlikte olmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; Kudüs nice Peygamberlerin hatırasını barındıran bir İslam şehridir. Kudüs, tarihten beri Müslümanların gözbebeği ve tükenmeyen özlemidir. Milletimiz her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid’i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanındadır, yanında olmaya ve her türlü desteği sunmaya devam edecektir. Bugün de Müslüman topluluklar, ancak ümmet şuurunu kuşanıp İslam Birliğini sağlayarak modern Haçlılara karşı durabilecek ve onları geri püskürtebileceklerdir.” dedi.

Kudüs’ün sadece Filistin halkının değil tüm Müslüman halkların da kırmızıçizgisi olduğunu vurgulayan Aykul, “Elbette ki ABD’nin atmış olduğu bu adımın İslam ümmeti için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Bizler Filistin topraklarında, mukaddes belde Kudüs’te, Filistinlilerin topraklarını işgal eden İsrail’in varlığını meşru görmüyoruz. İsrail’in arkasında duranların aldıkları kararları da meşru görmüyoruz. Uluslar arası kamuoyunun gündemine getirilen konu, işgali sağlamlaştıracak söylem ve adımları da kabul edilemez buluyoruz. Şu unutulmamalıdır ki, Kudüs Selahaddin’i Eyyubi’nin rüyası, Abdulhamit’in mirası ve bütün Müslümanların ortak davasıdır. Kudüs dün bizimdi, bugün de, yarın da bizim olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Aykul, tüm Müslümanları Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı sahiplenmeye, Haçlı ve Siyonist işgalcilere karşı durmaya çağırdı.(Seyfullah Şengül-İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.