Kudüs, İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır

Kudüs, İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerektiği vurgulanarak, Kudüs'ün İslam'ın olduğu ve İslam'ın kalacağı ifade edildi.

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, 90'ıncısını düzenlediği "Namaz ve dua buluşmaları" ile Filistin intifasına desteklerini yineleyerek, Kudüs'ün İslam'ın olduğu ve İslam'ın kalacağı belirtildi.

Balıklıgöl Dergâh Camisi'nde düzenlenen basın açıklamasını platform adına Zehra Kazan okudu.

Şanlıurfa'dan Kudüs'e ve intifadaya selam yollayarak basın açıklamasına başlayan Kazan, "Kudüs'ü unutan yüreklere sesleniyoruz! Unuttuğunuz bir şehir değil;  ilk kıblemiz, Ayet-i Kerime'yle çevresi bereketlendirilmiş topraklardır, Miraç mucizesinin ev sahibidir. Bugün 90'ıncısını düzenlediğimiz, Mescid-i Aksa ve Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız etkinliğimizi, namaz ve dua buluşmalarıyla, sesimizi daha gür çıkaracağız. Şanlıurfa'dan Kudüs'e, İntifadaya yüksek sesle selam gönderiyoruz ve desteklerimizi yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin davası için her Müslüman'ın elinden geleni yapması gerektiğini ifade eden Kazan, "Geçtiğimiz hafta yine her zamanki gibi Filistin ile ilgili yoğun bir gündem yaşandı. Filistin'deki kardeşlerimizden tek farkımız; onlar fiilen haksızlığı, zulüm ve işgalleri yaşarken; bizler de burada yüreğimizin en derinlerinde hissederek yaşadık. Mübarek Kudüs beldesini unutmayın ve elimden bir şey gelmez demeden yapabileceğiniz yardımları esirgemeyin. Bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Filistinlilere sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak 'Üçüncü İntifada' ve 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına hâsıl olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Buradan sizleri Üçüncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz. Onlar ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"Yaptığınız hiçbir katliamı ve acıyı unutmuyoruz"

Basın açıklamasının sonunda siyonist rejime seslenen Kazan, "Yaptığınız hiçbir katliamı ve acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız ve yüreğimizde hissediyoruz. Bunların hiçbirini yanınıza bırakmayacağız. Bu katliamların bir daha yaşanmamasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi Urfa'dan Tel Aviv'e haykırıyoruz. Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır. Allah'ım Kudüs'teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Kudüs'te, Afrin'de, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Mısır'da, Doğu Türkistan'da, Arakan ve tüm İslam beldelerinde İslam için mücadele edenleri koru! Zalim ve küffara karşı Müslümanları galip eyle! İslam âlemine vahdeti nasip eyle! Bizleri basiretsiz ve ferasetsizlerden ve zalimlerden yana eyleme! Mescid-i Aksa ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Bizlere siyonist işgalden kurtulmuş, özgür, bağımsız ve İslam'ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi ve bu beldelere İstanbul'a gider gibi gitmeyi nasip eyle…!" şeklinde dua etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.