Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam dünyasının kalbidir

Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam dünyasının kalbidir

​Diyarbakır Bismil ilçesinde düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam'ın alemi için çok önemli olduğunu söyledi.

Bismil Kaymakamı ve Bismil İlçe Müftülüğü tarafından Kudüs'e destek programı düzenlendi. Programda bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İşgalci Siyonistlerin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya saldırılarına değinerek, her iki mabedinde İslam alemi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Program, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Aydın Ak, siyasi parti ve STK temsilcileri ile halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Filistin işgalinden bu yana dünya Müslümanlarının yüzünün gülmediğine dikkat çelen İlçe Müftüsü Durmuş, "Kudüs ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak için buradayız. Bir Müslümanın acısı yüzünden diğer Müslümanların da acı çekeceğini buyuran Peygamberimizin (Sav) hadisini haklı çıkarcasına, Filistin’in işgalinden bu yana dünya Müslümanlarının yüzü gülmemiştir. Bizler artık bu gidişe dur demek istiyoruz. Yüce dinimizin Mescid-i Aksa’nın ve Müslümanların aşağılanmasına artık tahammülümüz yok diyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam dünyasının kalbidir." dedi.

Daha sonra programda bir konuşma yapan İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak, "Bugün dünya üzerinde en dramatik olaylar hakkında verilen tepkiler söylemden ibaret kalıyor. Daha doğrusu birilerinin çıkarlarını gizlemek için kurulan süslü, cilalı sözler 'hukuk' diye bize sunuluyor. Bugünün dünyası, maalesef hakkın değil gücün hüküm sürdüğü bir dünyadır. Birçok kavram kaba kuvvetin belirlediği sınırlar içinde ele alınmaktadır. Geçtiğimiz cuma, Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail terör devleti yüzünden 800 yıllık süre içinde ilk defa Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınamadı. Ardından, mescidi kısmen ibadete açsa bile kapılara metal arama detektörleri yerleştirdi. Siyonistler, yerleşimci politikasıyla Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak Kudüs’ü Yahudileştirme ve arkeolojik kazı adı altında Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Siyon Tapınağı inşa etme planlarını adım adım uyguluyor. Az önce bahsettiğimiz gibi; 1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa’da kan döken, namaz kılınmasını engelleyen, belli bir yaş aralığındaki Filistinlileri Mescit’e sokmayan, kirli postallarıyla mescidi kirleten İsrail, mescidi tamamen ibadete kapatmak için kirli planlar yürütüyor, İslam dünyasının ve uluslararası toplumun sessiz bakışları, küresel güçlerin ise desteği eşliğinde Kudüs işgal ediliyor. Bugün ise burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar sonra İlçe Müftü Yardımcısı Ahmet Kalkan tarafından yapılan dua ve ilahi ses sanatçısı Bilal Güler'in seslendirdiği ilahilerle program sona erdi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler