Kudüs ve Mescidi Aksa için yardım çağrısı

Kudüs ve Mescidi Aksa için yardım çağrısı

​Kudüs ve Filistin özelinde çalışma yapan Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği, siyonist işgalcilerin baskıları altında hayatlarını sürdüren Kudüslü Müslümanlara Ramazan ayında yardım yapılması için çağrıda bulundu.

İslam dünyasının en önemli gündem maddesi olması gereken Kudüs ve Kudüslü Müslümanlara yönelik işgalci siyonistlerin baskıları devam ediyor. Özellikle Covid-19 salgınını bahane ederek Kudüs’teki Müslümanları ve Mescidi Aksa'yı yalnızlaştırmayı hedefleyen işgalci zihniyet, ümmetin Haremi Şerifinin izzetini kirletme faaliyetlerini artırdı.

Yapılan anlaşma gereği Ürdün’ün hâkimiyetinde olan Mescidi Aksa hiç olmadığı kadar işgalcilerin baskınlarıyla karşı karşıya. Bununla beraber işgal yönetimi salgın nedeniyle uzun zaman Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya girişleri tamamen engellediği gibi çeşitli bahanelerle Mescidi Aksa'ya sahip çıkmaya çalışan ve orayı boş bırakmak istemeyen Müslümanlara yasaklamalar getiriyor. Tüm uygulamalarında olduğu gibi salgın uygulamalarında da çifte standart uygulayan işgal yönetimi, özellikle fanatik Yahudi işgalcilere baskınlarda yardımcı oluyor.

Mescidi Aksa murabıtlarından Henadi Halevani, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Ramazan ayında mübarek Mescidi Aksa'yı hedef alan tehlikeli planlar konusunda uyarıda bulunarak, çok geç olmadan bu planlara karşı harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

"İşgal politikalarına rağmen Ramazan'da Mescidi Aksa açık kalacak"

Ramazan ayı münasebetiyle Kudüs'te yapacakları yardım çalışmaları hakkında yazılı açıklama yapan Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kara, bu Ramazan'da da Kudüs’teki Müslümanları unutmayacaklarını, işgal politikalarına rağmen Mescidi Aksa'nın Ramazan’da açık olacağını söyledi.

"Tüm yaşananlara rağmen Kudüs mübarek Ramazan ayını sevinç ve neşeyle karşılamaya hazırlanıyor. Özellikle Kadim Kudüs sokakları adeta bir gelin gibi süslendi ve şehrin en büyük kapısı olan Şam Kapısı her türlü işgal faaliyetlerine rağmen gülümseyen yüzü ile Müslümanlara umut vadeder bir durumda. Bu arada Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkan Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat da İsrail’in işgal ve sindirme politikalarına rağmen İslami vakıfların Ramazan ayı boyunca Mescidi Aksa'nın kapılarını kapatmayacağını bildirdi." dedi.

"Türkiye, tarihi rolünü üstlenmeye devam ediyor"

Kara, "Kudüslü Müslümanlar 2 Milyarlık İslam dünyası adına Filistin’de inanılmaz bir direniş gösterirken en büyük desteği hiç şüphesiz Türkiye’den almaktadır. Son yıllarda giderek artan bilinçlenme ve şuurlanma çalışmaları, Türkiye’de Kudüs’ü giderek gündemde üst sıralara doğru yükseltmektedir. Bununla birlikte Kudüs’teki insani yardım faaliyetleri yetersiz olsa da giderek artıyor. Bu faaliyetlerden olmak üzere 2019’da Trabzon merkezli olarak kurulan Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği, geçtiğimiz yıl salgın şartlarının olumsuz etkilerine rağmen Türkiye’de tanıtım ve bilinçlendirme çalışmalarını artırarak devam ettirmekle beraber Kudüs’e de gönül köprüleri kurmayı başardı." diye konuştu.

2020’nin salgın şartlarına uygun olarak Türkiye’de Kudüs’ün tanıtılması ile ilgili özellikle sosyal medya üzerinden binlerce kişiye ulaştıklarını ifade eden İbrahim Kara, tanıtım ve bilinçlendirme faaliyetlerinin bu yıl daha da artarak devam ettiğini, özellikle Avrupa'dan Kudüs’ün tanıtılması ile ilgili yoğun bir talep aldıklarını söyledi.

Ramazan ayının maneviyatından hep birlikte istifa etmenin yollarını aramak gerektiğinin vurgulayan Kara, Mescidi Aksa'ya gidip içinde namaz kılmanın fiziki olarak mümkün olmadığı bu Ramazan’da Hazreti peygamberimizin emri gereği oranın ihtiyaçlarını gidermek için seferberlik ilan ettiklerini ifade etti.

Ramazan’da Mescidi Aksa’nın bahçesinde ve Kudüs’teki ailelere iftar paketleri hazırlayıp dağıtacak olan dernek, bir kişilik iftar bedelini 50 TL olarak belirledi. İhtiyaç sahibi Kudüslülere dağıtılacak bir aylık gıda yardım kolisi ve çocuklara bayramlık hediyesi bedelini ise 350 TL olarak belirlendi.

Kudüslü ailelere yardım yapmak isteyenler cep telefonlarından "KUDÜS" yazıp 1948'e atacakları SMS ile 5 TL bağış yapabilecekleri gibi derneğin internet sitesinden de bağış yapabiliyor.


Kudüs ve Mescidi Aksa için yardım çağrısı

Kudüs ve Mescidi Aksa için yardım çağrısı

Kudüs ve Mescidi Aksa için yardım çağrısı

Kudüs ve Mescidi Aksa için yardım çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler