Trabzon'da HÜDA PAR'a yapılan saldırıların arkasındaki isimler kendini ifşa etti

Trabzon'da HÜDA PAR'a yapılan saldırıların arkasındaki isimler kendini ifşa etti

Trabzon'da ırkçı bir grubun HÜDA PAR üyelerine ve standına saldırılarının arkasındaki isimler kendilerini ifşa etti. Trabzon halkı, standa saldıran ırkçı vandalların kendilerini temsil etmediğini belirtiyor.

Son günlerde; başta CHP, İYİ Parti, ABB Başkanı Mansur Yavaş, HDP/PKK ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmak üzere birçok siyasinin hedef göstermelerine maruz kalan HÜDA PAR'a yönelik muhtelif saldırılar devam ediyor.

Muhalefet parti liderlerinin ısrarla HÜDA PAR aleyhine kullandığı şiddet dili ve hedef gösterme çabaları, seçim çalışması yapan parti üyelerine saldırı şeklinde karşılık buluyor.

Trabzon'da kurulan HÜDA PAR standına art arda yapılan saldırılan arkasındaki eller kendilerini sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla ele verdi.

CHP, İYİ Parti ve Zafer Partili yöneticiler; sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla provokatörlerini HÜDA PAR standına sürdüklerini itiraf etti. Aldıkları talimatla HÜDA PAR üyelerine ve standına saldırı gerçekleştiren saldırgan grup, standa zarar vererek; HÜDA PAR üyelerini linç etmeye kalkıştı.

Kurulduğu günden beri siyasetini ırkçılık ve halkın değerlerine hakaret ederek yürüten Zafer Partisi'nin kafatasçı Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dün gerçekleşen saldırıyı kast ederek; "HÜDA-PAR'lı vatan hainleri, domuz bağcılar, vatansever Trabzon halkının tepkisine neden şaşırdınız?" sözleriyle partisine mensup vandalları halktanmış gibi göstermeye çalıştı.

Özdağ'ın partisinin Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığının resmi sosyal medya hesabı ise genel başkanlarının yaptığı paylaşımı alıntılayarak; "Gereken yapılmıştır" şeklinde paylaşımda bulunarak saldırı talimatını ırkçı genel başkanlarından aldıklarını itiraf eder nitelikte bir paylaşımda bulundu.

Öte yandan bir diğer ırkçı parti olan İYİ Parti GİK (Genel İdare Kurulu) Üyesi ve Trabzon 1'inci sıra milletvekili adayı Yavuz Aydın paylaştığı videoda; "Tıpkı HÜDA PAR'ın standları gibi bu kirli sistemi bizim uşaklar darmadağın edecek." şeklinde konuşarak vandallara destek çıktı.

İYİ Parti'nin, hukuku çiğneyerek HÜDA PAR'ın meşru seçim standına saldırması yetmezmiş gibi vandalların önünün açılarak HÜDA PAR üyelerinin linç edilmesi için olay yerine avukat göndermesi tepkilere neden oldu.

HÜDA PAR'a saldırının talimatını veren bir diğer isim ise milletin değerleri ile hiç barışamayan CHP'nin İstanbul milletvekili Gürsel Tekin ise, "İtidalinizi koruyun. Onlar ne yaparsa yapsın" ibaresini kullanarak HÜDA PAR üyelerini suçlu göstermeye çalıştı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, sosyal medya hesabından CHP'li Tekin'e sert çıkarak; "Bir sen eksiktin çapsız ve utanmaz 'adam' Alandaki provokatörlerin arkasında olanlardan birisinin CHP ve senin gibi zevat olduğunu biliyorduk. Provokatörlüğünü böyle rezilce ilan etmeni ve bu denli alçalmanı aziz milletimizin takdirine bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Saldırganlar aldıkları talimatla HÜDA PAR'a saldırırken; Trabzonlu yüzlerce vatandaşın HÜDA PAR Genel Merkezi'ni arayarak destek mesajı verdiği öğrenildi.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesinde Türkiye'nin birçok noktasında seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR'a saldırıların artarak devam etmesinin Millet ve Ata ittifaklarına mensup partilerin yetkililerinin HÜDA PAR'a karşı kullandıkları ayrıştırıcı ve ötekileştirici dilin ciddi bir etkisinin olduğu biliniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.