Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Gaziantep’teki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleşme mücadelesine destek verilmesi çağrısında bulundu.

Siyonist rejimin işgali altında bulunan Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs’ün durumu ile Filistinlilerin yaşadıkları zulme dikkat çekmek için her yıl Ramazan ayının son cuma günü, dünyanın ve Türkiye'nin birçok noktasında "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak ediliyor.

Her yıl kitlesel basın açıklamaları ve çeşitli etkinliklerle idrak edilen “Dünya Kudüs Günü” geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Covid-19 salgını nedeniyle açık alanlarda idrak edilemiyor.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Temsilcisi Mehmet Taş, Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Müslüm Yıldız ve vatandaşlar, cuma namazı çıkışı "Dünya Kudüs Günü" ile ilgili duygularını İLKHA ile paylaştı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmaları halinde Kudüs'ün özgür olabileceğine dikkat çekti.

“Müslümanlar Kudüs'e sahip çıkmalıdır”

İslam ülkelerinin Kudüs ve Filistin davasına sahip çıkmaları gerektiğini belirten Göçer, “Bugün ‘Dünya Kudüs Günü’dür. Kudüs her zaman gündemimizde olmalıdır. Özellikle dünya Müslümanları olarak her zaman Kudüs’e sahip çıkmalıyız. Filistin ve Kudüs sadece Arapların ya da Filistinlilerin değil, Filistin ve Kudüs tüm Müslümanlarındır. Allah-u Teâla Kuran'ı Kerim'de ‘çevresini mübarek kıldığı’ bir beldeden bahsediyor. Bu beldeden dolayı da bütün Müslümanların Filistin ve Kudüs üzerinde hakkı vardır ve tüm Müslümanlar Kudüs'e sahip çıkmalıdır.” dedi.

“Kudüs elden giderse diğer değerlerimizde elden gider”

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleşme mücadelesine destek verilmesi çağrısında bulunan Göçer, “Bugün biz Kudüs’e sahip çıkmazsak, yarın gerçekten Medine, İstanbul, Gaziantep ve Mekke elimizden gidecektir. Bundan dolayı bütün Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması lazım. Bugünün ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak ilan edilmesi çok kıymetlidir, çok değerlidir. Kudüs ne kadar bizim gündemimizde olursa o kadar da biz Kudüs'e sahip çıkmış oluruz. Gençlerimizle, kadınlarımızla, çocuklarımızla, erkeklerimizle yani hep beraber Kudüs'e sahip çıkmamız lazım. Kudüs elden giderse diğer değerlerimizde elden gider.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Temsilcisi Mehmet Taş, Kudüs'ün yıllardır devam eden işgaline karşı tüm Müslümanların birlik olması ve Kudüs'ü işgalden kurtarmak için büyük bir gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

“Mescid-i Aksa ve Kudüs zulüm altındadır”

Allah’u Teala’nın Mescid-i Aksa’yı, Kudüs’ü ve çevresini mübarek kıldığını belirten Taş, şunları söyledi:

“Biz Müslümanlar için Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün ayrı bir yeri vardır. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir, ilk kıblesi olması münasebetiyle mübarektir, bizim için kutsaldır, değerlidir. Kudüs bizim için imani bir meseledir. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs birçok peygambere de ev sahipliği yapmış, Allah'ın kutsal kitabına ev sahipliğine yapmış kutsal bir beldedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak parçası değil, Müslümanların izzeti ve imani bir meselesidir. Tüm dünya Müslümanlarının, ümmetin, alimlerin, aydınların ve yöneticilerini Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için birlik ve beraberliğe çağırıyoruz. 100 yıla yakındır Kudüs işgalci siyonist çetesi tarafından işgal edilmektedir. Mescid-i Aksa zulüm altındadır. Filistin halkı katledilmektedir. Filistin’de bir zulüm ve katliam yaşanmaktadır. Tüm dünya Müslümanlarını bu katliamın durdurulması için mücadeleye birlik ve beraberliğe çağırıyoruz.”

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Müslüm Yıldız da Mescid'i Aksa ve Kudüs’ün İslam toplumu için önemine değindi.

“Kudüs Müslümanlar için çok önemlidir”

Kudüs’ün Müslümanlar için önemine dikkat çeken Yıldız, “Kudüs sadece bir gün, bir hafta değil aslında ömrümüzün tamamında gündemimizde olması lazım. çünkü bizim için önemlidir, Kudüs'ün bizim için önemi peygamberler ile beraber başlamaktadır. Örneğin Hazreti Süleyman, Hazreti Davut ve Hazreti Davut ile Hazreti İbrahim (Aleyhisselam) ve diğer peygamberlerle biz Kudüs'ün önemini yaşıyoruz ve Kudüs'ün önemli bir mekân olduğunu onlardan öğreniyoruz. Peygamber efendimiz ile beraber biz Kudüs’e taç giydiriyoruz. Çünkü Peygamber Efendimiz döneminde Kudüs bizim ilk kıblemiz, Kâbe’den sonra gelen kutsalımızdır. Bundan dolayıdır ki Kudüs’ü bir güne, bir haftaya sığdırmak doğru değildir. Bütün Müslümanların yaşantısı boyunca Kudüs’e gereken önemi göstermeleri, Kudüs’ü hatırlatmaları, konuşmaları lazım.  İnşallah bu ‘Dünya Kudüs Günü’nün, Kudüs'ün ve Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz. Yarın Kadir Gecesi’dir, Ramazan ayının sonlarına geldik. Kadir Gecesi'ni yaşayacağız. Rabbim gerektiği şekilde ihya etmeyi bizlere nasip etsin. Kadir Gecesi’nin sadece Kudüs’ün değil, bütün dünya Müslümanlarının ve İslam topraklarının kurtuluşuna vesile olmasını, bütün Müslümanların acılarının dinmesine vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum.” temennisinde bulundu.

“Kudüs’e sahip çıkmazsak, diğer İslam beldelerine sahip çıkamayız”

Vatandaşlardan Mehmet Gümüştekin de Müslümanların Kudüs’e hakkı ile sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Bugün Müslümanların ‘Dünya Kudüs Günü’dür. Dünya Müslümanları olarak ‘Dünya Kudüs Günü’müzü günümüzü kutlamamız lazım. Kudüs’e sahip çıkmazsak, Mekke, Medine, Gaziantep ve diğer İslam beldelerine sahip çıkamayız. Kudüs’ü unutmamamız lazım. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde ‘Dünya Kudüs Günü’nü kutlamamız lazım. Bütün Müslümanların ‘Dünya Kudüs Günü’ mübarek olsun.” diye konuştu.

“Kudüs'ü unutmamamız lazım”

Kudüs’ün Müslümanların kırmızıçizgisi olduğuna dikkat çeken Bahaddin Keskin de “Kudüs'ü her zaman Allah'ın izniyle gündemimize taşıyoruz. Kudüs’ü hiçbir zaman unutmayacağız. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik olmamız için elimizden ne geliyorsa onu yapmamız lazım, birlik beraberlik olmamız lazım. Kudüs'ü unutmamamız lazım.” şeklinde konuştu.

“Kudüs’ü hiç gündemimizden düşürmemiz lazım”

Müslümanların Kudüs’ü hiçbir zaman gündemlerinden düşürmemesi gerektiğini ifade eden Mehmet Yıldız da şöyle konuştu:

“Dünya Kudüs Günü’nün bütün ehl-i imana hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan bu mübarek cuma günü hürmetine niyaz ediyorum Kudüs bizim vazgeçilmezimizdir. Hiçbir zaman ehl-i iman Kudüs'e duyarsız kalamaz. Allah (Celle Celaluhu) Kur’an-ı Kerim’de kardeş olduğumuzu söylüyor. Kudüs ve Filistin'de kanayan bir yara vardır. Ehl-i iman olarak bu kanayan yaraya sahip çıkmamız, bu yaraya merhem olunması için elimizden gelen bütün imkanlarımızı seferber etmemiz lazım. Kudüs’ü hiç gündemimizden düşürmemiz lazım.” 


Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.