Kudüs’te Feda Eylemi: İki Siyonist Öldü

Kudüs’te Feda Eylemi: İki Siyonist Öldü

Kudüs'te bir Filistinlinin aracını İsraillilerin üzerine sürmesi sonucu iki kişinin öldüğü bildirildi. İsrail polisi tarafından vurulan sürücü şehit oldu. Olayı Hamas üstlendi.

Siyonist 0404 sitesi, Kudüslü bir şahsın bugün işgal altındaki Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde aracını bir grup Siyonistin üzerine sürdüğünü,  saldırı sonucu iki İsrailli ölürken, eylemcinin de Siyonist polis tarafından infaz edildiğini duyurdu.

Siyonist gazetelerden Yediot Aharanot ise verdiği haberde, ticari araçla bir şahsın bugün kalabalık bir Siyonist grubunun üzerine sürdüğünü, aracının birkaç araçla insana çarptıktan sonra sürücünün elindeki demir çubukla dışarı çıktığını, başkasına saldırmadan bölgede bulunan polislerin ateş açarak kendisini vurduğunu ifade etti.

Haber Siyonist istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Walla sitesinde de yer aldı. Burada verilen habere göre, Siyonistlerin üzerine aracını süren bir kişi, biri oldukça ağır, ikisi ağır, beşi orta ve beşi de hafif olmak üzere 13 kişiyi yaraladı.

İşgal rejiminin baskılarına dayanamayan Filistinliler bireysel eylemlerle tepkilerini ortaya koyuyorlar. 

Direniş Gruplarından Kudüs’te Siyonistlere Yönelik Yapılan Eyleme Destek

Hamas hareketine mensup İbrahim Akkari’nin bugün işgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonistlere karşı yaptığı istişhad eylemi başta Hamas hareketi olmak üzere diğer direniş grupları tarafından desteklenip tebrik edildi.

2 Siyonist’in ölümü ve üçü ağır 13’ünün yaralanmasıyla sonuçlanan eylemin hemen ardından basın açıklaması yapan Hamas, eylemi sahiplenerek, eylemi gerçekleştiren Akkari’yi tebrik etti.

Eylemin ardından bir açıklama yapan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları da eylemi tebrik etti. El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa’yı canlarıyla savunan, kanlarıyla toprağını sulayan ve ona destek için geri durmayan Kudüs kahramanlarını ve Hamas mücahitlerini selamladıklarını belirterek, herkesin Aksa’nın düşmanın yüzüne patlayacak bir volkan olacağını anlama zamanının geldiğini söyledi.

İslamî Cihad Hareketi ise, eylemin işgalcinin Mescidi Aksa’ya saldırıp onu kirletmesinin doğal bir sonucu olduğunu belirtti. Savaşın hâlâ sürdüğüne dikkat çeken İslamî Cihad, gelişmelerden sadece işgalcinin sorumlu olacağını belirtti.

Eylemle ilgili bir açıklama da Halk Direniş Komiteleri'nden geldi. Direniş Komiteleri yayınladığı açıklamada, araçlı eylemin işgalcinin kendileri için son derece değerli olan Mescidi Aksa’ya saldırması nedeniyle ödediği faturanın basit bir kısmı olduğunu ifade etti.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Milli Direniş Tugayları bugünkü eylemi yapan kahraman Filistinli şehit İbrahim Akkari için taziye mesajı yayınlayarak, bu operasyonun işgalcinin Filistin halkına karşı yaptığı saldırıların, Mescidi Aksa’ya yaptığı tecavüzlerin doğal bir sonucu olduğunu kaydetti.

Filistin Mücahitleri Hareketi de yayınladığı açıklamada, Kudüs eylemini tebrik ettikten sonra işgale karşı hem Batı Yaka’da hem de Kudüs’te devrim ateşini yakmak gerektiğini belirterek, Kudüs eylemi gibi eylemleri artırmak gerektiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler