Kulp'ta Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi hizmete girdi

Kulp'ta Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi hizmete girdi

Kulp Belediyesince projelendirilip yapımı tamamlanan Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi kadınların hizmetine sunuldu.

Kulp Belediyesince projelendirilip yapımı tamamlanan Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi kadınların hizmetine sunuldu. Açılış programına Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun eşi Ayşe Güzeloğlu, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu ile eşi Sevda Dülgeroğlu, Ak Parti Kadın kolları İl Başkanı Güzel Kızoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Amil Yatçi, Ak Parti kadın kolları İlçe Başkanı Hatice Akdeniz ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Kulp ilçesi Merkez Yeni mahalle, Diyarbakır caddesi üzerinde bulunan Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi açılış programı katılımcıların ve davetlilerin yerini almasıyla saat 11:00’de başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması için kürsüye davet edilen Kulp Kaymakamı ve belediye başkan vekili Fatih Dülgeroğlu “Bizler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhamed’in “Cennet annelerin ayağının altındadır” hadisi şerifindeki şiar üzerine, bu doğrultuda bu anlayışla vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Kadınlarımızı, annelerimizi, genç kızlarımızı çok önemsiyoruz. Açılışını yapacağımız Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezimizin içerisinde İpek puşi dokuma atölyesi, halı dokuma atölyesi, Aile destek merkezi, hamam, sauna, yüzme havuzu, fitnes center, kafeterya, satış birimleri ve eğitim atölyeleri yer almaktadır. 1.770.000 TL’ye mal olan Merkezimizin ilçemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Öğrenciler tarafından sunulan folklor gösterisinin ardından kurdeleler kesilerek Kadın İstihdam ve Yaşam merkezinin açılışı yapıldı. Ayşe Güzeloğlu ile beraberindekiler Merkezin içerisinde bulunan atölyeleri gezerek kadınlarla sohbet etti. Merkez içerisinde bulunan kreşteki çocukları ziyaret eden Güzeloğlu kendileriyle tek tek ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi. Pasta kesiminden sonra kadınlarla uzun bir sohbet eden Ayşe Güzeloğlu kadınların dile getirdiği öneri ve talepleri dinledi. Açılışın ardından Şehit aileleri ile yemekte bir araya gelen Ayşe Güzeloğlu kendileriyle yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.

Kulp ilçesinde yaşayan kadınlar hem sosyal anlamda, hem öğrenme hem de üretme açısında çok güzel bir merkez olduğunu dile getirerek Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu’na teşekkürlerini ifade ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler