“Kumar devlet eliyle oynatılınca helal olmuyor”

“Kumar devlet eliyle oynatılınca helal olmuyor”

İttihad’ul Ulema üyesi Molla Vahdettin Kaya, devlet eliyle oynatılan kumarlardan olan Milli Piyango’nun İslam dinine göre haram olduğunu belirtti.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliğinin (İttihad’ul Ulema) üyesi Molla Vahdettin Kaya, yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango’nun sakıncaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyan dünyasındaki âdetlerden olduğunu söyleyen Molla Kaya, devlet eliyle oynatılan kumar statüsüne giren Milli Piyango’nun da haram olduğunu belirtti.

“Yılbaşı kutlamalarının İslam dini ile hiçbir alakası yoktur”

Hiçbir Hıristiyan’ın, Müslümanların bayram günlerinde kutlamalar yapmadığına dikkat çeken Molla Kaya, “Hazreti Resulullah (sav) bize iki tane bayram bırakmıştır. Biri Ramazan Bayramı diğeri de Kurban Bayramı’dır. Yılbaşı kutlamalarının İslam dini ile hiçbir alakası yoktur. Bunlar Hıristiyanların bir âdeti olup, ülkemizde Müslümanlara empoze ettiriliyor. İslam dininin böyle bir uygulamaya ihtiyacı yoktur. Hiçbir Avrupalı, hiçbir Hıristiyan bizim bayramlarımızı kutlamıyor. Her şeyde onların kültürüne, onların tabiatına uyum sağlarsak imanımız tehlikeye girer.” dedi.

Nice ocakların yıkılmasına neden olan kumarın, Kur’an-ı Kerim’in neshi ile yasaklandığını aktaran Molla Kaya, şans oyunlarının halkı uyutmak ve yozlaştırmak için icat edildiğini ifade etti.

“Milli Piyango, başına konan ‘milli’ ibaresiyle helal olmaz”

Milli Piyango’nun, başına konan ‘milli’ ibaresiyle helal olamayacağını belirten Molla Kaya, “Şans oyunları haramdır. Halkı uyutmak, yozlaştırmak için oluşturulmuşlardır. Ayrıca ülkemizde Milli Piyango adı altında kumar oynatılıyor. Sanki kişiye Milli Piyango çıkınca helal bir uygulama oluyormuş gibi lanse ediliyor. Oysa öyle değildir. Cenab-ı Allah kesinlikle bu tür şeyleri yasaklamıştır. Başkasının malına el koyup da kibarca yutmak kesinlikle haramdır. Kumar, devlet eliyle oynatılınca helal olmuyor. Allah’ın kanunları değişmez. Devlet olsun, fert olsun herkesi bağlar. Müslümanların buna tepki göstermeleri lazım. İnsanların ondan vazgeçmesi lazım.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler