Kur’an-ı Kerim insanoğlu için her zaman yol göstericidir

Kur’an-ı Kerim insanoğlu için her zaman yol göstericidir

Gaziantep’te düzenlenen “Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber Örnekliğinde Vahiy Sohbetleri” programında konuşan İlahiyatçı Muzaffer Ceylan, Kur’an’ın, insanoğlu için her zaman yol gösterici olduğunu belirtti.

Gaziantep’te “Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber Örnekliğinde Vahiy Sohbetleri” konulu program düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Onat Kutlar Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahiyatçı Muzaffer Ceylan, “Kur’an- Kerim ve Hazreti Peygamber Örnekliğinde Vahiy” konulu sohbetlerinde, “Kur’an ve Sünnet” ile “Sahabe Örnekleriyle Hadisler” konularını ele aldı. Ceylan, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in insan hayatındaki önemine dikkat çekti.

Ceylan, Kur’an’ın insanoğlu için her zaman yol gösterici olduğunu, bu anlayışın içerisinde hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ceylan, Kur'an- Kerim okurken hayattan kopuk okumaların, insanda olumlu bir dönüşüme vesile olamayacağını belirterek, “Kur’an’ı canlı okumalıyız. Kur'an'da geçen her ifadenin yerine kendimizi koymalıyız. Kutsal kitabın her zaman bizi muhatap aldığını ve bize seslendiğini düşünerek okumalıyız.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.