Kur’an okunmalı ve anlaşılmalıdır

Kur’an okunmalı ve anlaşılmalıdır

Kur’an Nesli Platformu tarafından Türkiye geneli yapılacak umre ödüllü “Kur’an Nesline Meal Sınavı” kayıtları Şanlıurfa’da devam ediyor.

Türkiye genelinde yapılacak umre ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” hakkında bilgilendirmede bulunan Kur’an Nesli Platformu Şanlıurfa Temsilcisi Salih Marışmak, sınava son başvuru tarihinin 17 Kasım olduğunu hatırlattı.

Kur’an’ın insanlık âlemi için bir yol gösterici, âlemler kitabının bir müfessiri olduğunu söyleyen Marışmak, Hz. Muhammed’in lisanıyla insanlık için adaletin, sevginin ve merhametin kaynağı olduğunu dile getirdi.

“Kur'an Nesline Meal Sınavı” için Şanlıurfa’da 5 ayrı semtte kayıtların yapıldığını söyleyen Marışmak, küçük-büyük, yaşlı-genç herkesi bu sınava kayıt olmaya ve 17 Kasım’da sınava girmeye davet etti.

Marışmak, “Kur’an-ı Kerim, şu büyük kâinat kitabının ezeli bir tercümesidir. Kur’an, insanlık âleminin terbiyecisi, hakiki mürşidi ve yol göstericisidir. Kur’an, maddi ve manevi, görünen ve görünmeyen âlemler kitabının bir müfessiridir. Kur’an, bütün âlemlerin Rabbi itibariyle Allah’ın kelamı, bütün varlığın ilahı unvanıyla Allah’ın fermanıdır. Bu Kur’an ki, Hatemü’l Enbiya Hz. Muhammed Mustafa’nın lisanıyla Rabbimizin insanlığa en büyük mesajıdır. Bir hidayet güneşi olarak, karanlığa saplanmış dünyayı aydınlığa eriştirecek yegâne kitap, insanlık âleminin aradığı adaletin kaynağı, sevgi ve merhametin ta kendisidir.” dedi.

“Kur’an okunmalı ve anlaşılmalıdır”

Kur’an-ı Kerim’i Müslümanların ana gündemini teşkil etmesi gerektiğini söyleyen Marışmak, “Öğüt alınması için gönderilen bu kitap hiç şüphesiz okunmalı ve anlaşılmalıdır. Hayatlar onunla yön bulmalı, günler ve geceler onunla nurlanmalıdır. Zaman geçtikçe gençleşen bu kitap her Müslümanın ana gündemini teşkil etmelidir. Gündemin sürekli değiştiği, zihinlerin dünyevileştirilmeye çalışıldığı bu modern zamanda, gündemimizi Kur’an-ı Kerim ile tayin etmenin, zihinlerimizi Kur’an’ın nuru ile aydınlatmanın gereğini anlamalı ve tüm çaba ve gayretlerimiz bu doğrultuda olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kur’an ile beslenen bir neslin yetişmesi için Kur’an Nesli Platformunun birçok organizasyona imza attığını söyleyen Marışmak, sözlerine şöyle devam etti:

“Kur’an’ın sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu tüm dünyaya haykıran Üstad Bediüzzaman’ın derdini dert edinen Kur’an Nesli Platformu, kurulduğu günden beri çalışmalarını adına yaraşır bir şekilde, Kur’an ile beslenen bir neslin yetişmesi, Kur’an’ın okunması ve anlaşılmasında teksif etmiş ve birçok organizasyona imza atmıştır. Müslüman Gençlik Haftası, Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, namaz etkinlikleri ve meal sınavları bu çalışmalardan sadece bazılarıdır.”

Kur’an’ın daha iyi anlaşılması için 2 ayrı kategoride “Kur’an Nesline Kur’an Pınarı” adlı kitap esas alınarak Meal Sınavı yapacaklarını söyleyen Marışmak, şunları söyledi:

“Kur’an Nesli Platformu olarak, Kur’an ile olan bağımızı kuvvetlendirmeyi, herkesin bildiği ve en sık okunan surelerin daha iyi anlaşılmasına vesile olmak gayesiyle, iki ayrı kategoride Türkiye geneli meal sınavı düzenlenecektir. Gerçekleştireceğimiz bu sınavda 29’uncu ve 30’uncu cüzlerle beraber, Yasin ve Hucurat sureleri ile Kur’an’da geçen peygamber dualarının yer aldığı 3 bölümden oluşan ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı’ adlı kitap esas alınacaktır. Sınav başvuru tarihleri 17 Ekim-17 Kasım arası olup sınav, 11 Aralık Pazar Günü saat 10.30’da gerçekleştirilecektir. Sınavda,16 yaşına kadar olanlar (2000 yılı ve üstü) 1’inci kategoride, 17 yaş ve üstü (1999 ve öncesi) olanlar ise 2’inci kategoride yarışacaktır. 1’inci kategoride yer alanlar kitabın ilk iki bölümünden, 2’inci kategoride yer alanlar ise kitabın tümünden sorumlu tutulacaktır. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye, www.kurannesliplatformu.com ve www.mealsinavi.com internet adreslerinden ulaşılabilir.”

Şanlıurfa’nın 5 ayrı noktasında kayıtların yapıldığını sözlerine ekleyen Marışmak, “Hayal Park (Haşimiye Meydanı), Hayal Park 2 (Bahçelievler Cengiz Topel Caddesi), Miray Giyim (Halk Eğitim Arkası Bahçelievler), GEDAK (Atatürk Bulvarı, Şair Şevket Caddesi ve İdem Ticarette (Eyünebi Mahallesi, Komser Şakir Caddesi) kayıtlar yapılmaktadır.” dedi.

Sınava 7’den 70’e, bay-bayan herkesi davet ettiklerini söyleyen Marışmak, son olarak şöyle konuştu: “Her daim Kur’an yolunda istihdam olunmayı ve ölüm gelip çatana kadar kendisinin razı olacağı işlerle bizleri meşgul kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Kur’an aşığı halkımızın bu sınava gereken ilgiyi göstereceğine yürekten inanıyoruz. Dereceye girenlere başta umre olmak üzere birçok ödülün verileceği bu sınava, 7’den 70’e bay -ayan tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.”

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.