Kur'an’dan haberdar nesil yetiştirmek istiyoruz

Kur'an’dan haberdar nesil yetiştirmek istiyoruz

“Kur’an Nesline Meal Sınavı” hakkında bilgilendirme yapan Kur’an Nesli Platformu Mardin Temsilcisi Muhammed Arasan, Kur'an’dan haberdar bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi.

Kur’an Nesli Platformu Mardin Temsilcisi Muhammed Arasan, Türkiye genelinde yapılacak umre ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sınava yoğun katılım beklediklerini söyleyen Arasan, Kur'an’dan haberdar bir nesil yetiştirmek istediklerini belirtti.

Sınav için gerekli hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Arasan, “Bu konuda afişlerimizi bastık. Okullar için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık. Kitaplarımız geldi. İsteyen vatandaşımız başvuru merkezlerinde başvurularını yapabilirler. Ayrıca derneğimize başvuru yapıp kitaplarını alabilirler.” dedi.

Sınavın faydalı bir çalışma olacağını düşündüğünü ifade eden Arasan, sözlerine şöyle devam etti: “Halkımızın şu ana kadar teveccühü çok iyi. Kayıtlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın bu hayırdan geri kalmamalarını bekliyoruz. Buradaki amaç hediyeden ziyade Kur'an ilimlerinin öğrenilmesidir. Vereceğimiz hediyelerle vatandaşlarımızı bir nevi teşvik ediyoruz. Birinci kategoride birinci olana velisiyle birlikte umre ödülü, ikinci kategoride ise 3 kişiye umre ödülü verilecek.”

“Burada amaç halkımızın Kur'an ilimlerine vakıf olmasıdır”

Platform olarak her yıl meal sınavı düzenlediklerine değinen Arasan, “Burada amaç halkımızın Kur'an ilimlerine vakıf olmaları, bu vesileyle Kur'an-ı Kerim’i ve mealini öğrenmeleridir. Öğrendiklerini hayatlarında tatbik etmeleridir. Toplum olarak gerçekten okumuyoruz. Birçoğumuz Kur'an'ın Arapçasını dahi bilmiyoruz. Bu sınav bir vesiledir. Vatandaşlarımız, çıkardığımız ‘Kur'an Pınarı’ kitabından sorumludurlar. İnşallah bu konuda Kur'an ilimlerine vakıf olacaklardır. Kur'an’dan haberi olan bir nesil yetiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Arasan, sınava 7’den 70’e herkesi davet ettiklerini belirterek, “Türkiye genelinde 50 bin kadar kitap basıldı. Sınav, Türkiye geneli 100 noktada yapılacak. İnternet üzerinden de başvuru yapılabilir. Son başvuru tarihi 17 Kasım’dır. Kitap 165 sayfadan oluşuyor. Bu kitap hem bilgilenme açısından okunabilir hem de sınava hazırlanmak açısından. Herkes kendi çevresine sınavı tanıtma amaçlı üzerine düşeni yaparsa inşallah katılım daha da artacaktır.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.