Kur’an’ı  yüzünden güzel okuma bölge yarışması Rize'de yapıldı

Kur’an’ı yüzünden güzel okuma bölge yarışması Rize'de yapıldı

Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rize'de yapılan Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde din görevlilerinin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması gerçekleştirildi. 

Rize Orta Cami’de gerçekleştirilen bölge yarışması; Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop illerinin katılımıyla oldukça heyecanlı geçti.

Yarışmada değerlendirme, İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın başkanlığında oluşan komisyonca; güzel okuma (eda), tecvit, terennüm (makam) ve güzel ses üzerinden yapıldı.

Yarışmada; Trabzon’dan katılan Pazarkapı Camii İmam-Hatibi Yakup Okutan birinci, Rize’den katılan Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere-Takrib kursiyeri Fethullah Gökçe ikinci, Sinop’tan katılan Alaaddin Camii İmam-Hatibi Abdullah Ergin ise üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Bölge yarışmasında birinci olan Yakup Okutan, 30 Temmuz 2016 tarihinde Zonguldak’ta yapılacak olan Türkiye finaline katılacak. (İlyas Tunç-İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler